Gemeente Venlo


Controle geluidsniveau Free Funk Festival

7-7-2008

De gemeente Venlo en de organisatoren van het Free Funk Festival, dat dit weekeinde wordt gehouden in het Venlose Juliananapark, hebben in goed overleg de gemaakte afspraken over het voorkomen van geluidsoverlast tijdens het festival nadrukkelijk bevestigd.

Het Free Funk Festival is zelf verantwoordelijk voor het niet overschrijden van de geluidsnorm van 70 dB per podium. De organisatie stelt per podium iemand verantwoordelijk voor het geluidsniveau. Het gebruik van betere geluidsapparatuur ten opzichte van voorgaande jaren moet het eenvoudiger maken het geluidsniveau onder controle te houden.

De gemeente heeft de organisatie een professionele geluidsmeter ter beschikking gesteld om controles uit te voeren.

Medewerkers van de gemeente en de politie zijn tijdens het festival aanwezig om handhavend op te kunnen treden als dit nodig is. Bij een overtreding wordt de organisatie eerst in de gelegenheid gesteld dit te herstellen. In het uiterste geval kan ertoe worden overgegaan een podium (tijdelijk) te sluiten. Na afloop van het programma op zaterdag zullen de gemeente en de organisatie evalueren of is voldaan aan de voorwaarden die gesteld zijn in de vergunning.

De gemeente benadrukt dat alle bovenstaande afspraken in goed overleg met de organisatoren zijn gemaakt. Uiteindelijk willen we hetzelfde: een fantastisch festival dat Venlo op de festivalkaart zet en waar we nog vele jaren van kunnen genieten. Het Free Funk Festival is er verantwoordelijk voor dat dit mogelijk is zonder overlast voor anderen, aldus burgemeester Hubert Bruls.

Aanleiding voor de extra bevestiging van de vergunningafspraken is het grote aantal klachten over geluidshinder dat tijdens het Beach Break Festival in het weekeinde van 21 en 22 juni jl. binnenkwam. Omwonenden hadden toen vooral overlast van de lage bastonen van de techno-/ dancemuziek.

Free Funk Festival

Het Free Funk Festival is inmiddels toe aan de vijfde editie en zal naar verwachting in totaal zo'n 16.000 bezoekers trekken.