Ingezonden persbericht


Met notebooks streeft Samsung naar perfectie in prestaties, kwaliteit en design

Samsung gaat de Nederlandse markt veroveren met notebooks

Delft, 7 juli 2008 -- Samsung start met de verkoop van notebooks voor thuis- en zakelijk gebruik in Nederland. Hiermee breidt Samsung haar imposante productportfolio in de IT-producten en de consumentenelektronica flink uit. Ook voor notebooks gelooft Samsung in totaaloplossingen die het leven gemakkelijker maken. Samsung verwacht in 2010 in de top 5 van notebookfabrikanten in Nederland te staan.

Jos Beernink, directeur IT-divisie bij Samsung Benelux, is blij met de toevoeging van notebooks aan het ruime Samsung-assortiment: 'Samsung laat in andere landen goed zien hoe succesvol haar notebooks zijn. We verwachten in 2010 dan ook in de top 5 van notebookfabrikanten te staan. Met goede channel partners en een sterk en breed portfolio weten we de Nederlandse markt met innovatieve notebooks te kunnen veroveren. Inclusief de beste service in deze markt. Samsung geeft op het gehele portfolio een standaard garantie van 2 jaar en op de batterij een garantie van 1 jaar. Dat is een unieke service.'

Met haar brede portfolio verwacht Samsung binnen afzienbare tijd een belangrijke speler te worden in zowel het thuis- als het zakelijke segment. 'Belangrijke spelers in zowel de retail als de zakelijke markt hebben reeds aangegeven Samsung notebooks te willen toevoegen aan het assortiment. Op basis van uitstekende evaringen in de markten voor display solutions en de printingmarkt, zijn de verwachtingen van ons en onze channel partners hooggespannen', aldus Beernink.

Samsung is in landen zoals Duitsland en Groot-Brittannië al jarenlang succesvol met notebooks vanwege de kwaliteit, prestaties, spraakmakend design en goede service. De klanttevredenheid onder Samsung notebook-gebruikers in het buitenland is hoog. 84% van alle klanten zal bij de aanschaf van een nieuwe notebook opnieuw voor Samsung kiezen.

Bijna 80% van alle notebookcomponenten wordt door Samsung zelf ontwikkeld en geproduceerd. Dit heeft als voordeel dat er zeer hoge kwaliteitseisen gesteld kunnen worden. Het productieproces en de assemblage heeft Samsung in eigen hand, zodat er goed en snel kan worden ingespeeld op de wensen uit de verkoopkanalen.

Van LCD-displays, chips en mobiele communicatie tot aan accu's en hard- en optische disk drives, Samsung heeft de productietechnieken, testlabs en kennis zelf in huis. Volgens Greenpeace is Samsung met haar innovatieve karakter de meest milieuvriendelijke consumentenelektronicafabrikant. Samsung behoort tot de grootste elektronicamerken ter wereld en Samsung heeft het meest veelzijdige productportfolio in IT en CE.

Het Samsung productportfolio notebooks is vanaf 25 augustus 2008 in Nederland verkrijgbaar.

af4a92.gif

Samsung Electronics
Onder het motto 'The future is not to be predicted, but to be created' is Samsung Electronics uitgegroeid tot marktleider op vele gebieden. Variërend van monitoren en LCD-TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Samsung is een van de snelst groeiende merken ter wereld van de afgelopen vijf jaar. Op dit moment staat Samsung op de 21ste positie van de ranglijst van de meest waardevolle merken in de Interbrand Global Brands top 100. Wereldwijd zijn bij Samsung 150.000 werknemers actief in 134 vestigingen in 62 landen. In 2007 behaalde Samsung Electronics wereldwijd een totale omzet van US$ 103,4 miljard. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux. Samsung scoort niet alleen in marktaandelen sterk. Jaarlijks besteedt Samsung bijna 10% van haar omzet aan R&D. Met vijf designcentra over de hele wereld laat Samsung zien dat innovatie om meer dan technologie draait. Samsung laat zich inspireren door de lifestyles van consumenten. De internationale waardering voor de vernieuwende producten is groot. In 2007 won Samsung 26 IF product design awards en 22 Red dot design awards. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.nl bezoeken.