Ingezonden persbericht


Andrea Konjuh en Andrey Kuznetsov winnen Biesterbos Open

Nederlands succes in meisjesdubbelfinale

Bakkum- Angelique van der Meet heeft het Biesterbos Open 2008 niet op haar naam kunnen schrijven. De Nederlandse kon in de finale tegen de Kroatische Andrea Konjuh niet het niveau van haar vorige wedstrijden laten zien en moest de zege naar de Kroatische laten gaan met 6-3 7-5. Nederlands succes kwam er wél van de meisjesdubbel, waarin Quirine Lemoine en Sabine van der Sar te sterk waren voor het Zweedse koppel Roma en Melander. In de jongensenkel overklaste Andrey Kuznetsov uit Rusland de Spanjaard Pablo Carreno Busta. Binnen een uur had hij de klus geklaard en mocht vervolgens de trofee in ontvangt nemen. Kuznetsov kon zijn succes in het jongensdubbelspel niet herhalen en moest zich uiteindelijk samen met zijn partner Biryukov gewonnen geven tegen de Spaans/Russische combinatie Carreno Busta/Zinyakov.

Waardige kampioene in meisjesenkel

De Nederlandse Angelique van der Meet heeft landgenote Lesley Kerkhove, die vorig jaar het Biesterbos Open bij de meisjes won, niet kunnen opvolgen. In een wedstrijd, die vooral uit onnodige fouten bestond, moest zij haar meerdere erkennen in Andrea Konjuh uit Kroatië. Vooral in de eerste set viel er weinig te genieten voor het publiek, mede door de vele fouten van zowel Angelique als Konjuh. Doordat de Kroatische minder fouten maakte, trok ze de set met 6-3 naar zich toe. In de tweede set waren de zenuwen bij Angelique verdwenen en kon ze laten zien om wat voor reden zij in de finale stond. Met ferme klappen dwong ze Konjuh tot verdedigen en reikte snel naar een 4-1 voorsprong. De Kroatische ging echter mee in het hoge tempo en vocht zich langszij naar 4-4. In een spannende eindfase brak Konjuh op 5-5 door de service van Angelique heen, en kon zij het verschil maken met haar krachtige opslag. In een overtuigende slotgame, met onder andere een ace, sloot Konjuh het toernooi winnend af en mag zij zich benoemen tot Biesterbos Open kampioene van 2008. De Kroatische gaf een korte speech aan het volgepakte publiek: Ik wil de organisatie bedanken voor de fantastische week, ik hoop jullie volgend jaar weer te zien. Voor Konjuh is dat niet te hopen, want eerder deze week sprak ze de ambitie uit om volgend jaar op Wimbledon bij de junioren te spelen. Angelique vertelde: Ik vond het fantastisch hier, en met name mijn gastgezin, want die hebben supergoed voor me gezorgd. Voor de rest complimenten aan de organisatie, ballenkinderen, scheidsrechters en alle anderen die aan dit toernooi hun steentje hebben bijgedragen. Ik wens Andrea (Konjuh) het beste in haar verdere carrière , aldus de sportieve Nederlandse.

Russische masterclass

Voordat de jongensfinale aanving, zat iedereen op het puntje van zijn stoel om zich klaar te maken voor een spannende wedstrijd vol kwaliteit. Helaas was de wedstrijd nimmer spannend, maar kon het publiek wel getuige zijn van een ijzersterk staaltje tennis. Andrey Kuznetsov liet op het centre-court zien dat hij veel potentie heeft om later in de top van het mannentennis mee te draaien. Hij overklaste de Spanjaard Pablo Carreno Busta met snoeiharde slagen langs de lijn en messcherpe dropshots. Na 20 minuten tennis stond het al 6-1 voor Kuznetsov, waarna de Spanjaard in de tweede set iets beter in zijn spel kwam. Kuznetsov had echter al vroeg een break te pakken en gaf deze niet meer weg. Op 5-4 vertoonde de koelbloedige Rus geen spoor van spanning en serveerde hij met moeite de partij, en dus het toernooi, uit. Beide spelers gaven een woordje voor het publiek, maar het gros van het publiek zal dit niet hebben staan, want zij deden dit in hun moedertaal. Zij gaven elkaar complimenten voor het bereiken van de finale en bedankten de organisatie voor de leuke week.

Nederlands succes

Bij de meisjesdubbel ging de Zweedse combinatie Roma/Melander direct goed van start en pakte meteen een break en een 2-0 en vervolgens 3-1 voorsprong. Hun Nederlandse opponentes Quirine Lemoine en Sabine van der Sar leken op dat moment te worden wakker geschud en gooiden de schroom van zich af. Zij namen het heft in handen en wisten met enkel goede passing shots de wedstrijd geheel te keren en maar liefst vijf games op rij te winnen en de eerste set met 6-3 binnen te slepen. Met de eerste set in de tas leken de Nederlandse gas terug te nemen en dat liet het Zweedse duo niet onbenut door meteen weer een break voorsprong te pakken. Ook nu weer wisten Lemoine en Van der Sar zich op te peppen en trokken vol door naar eveneens een 6-3 over winning in de tweede set, waarmee het Biesterbos Open met Quirine Lemoine en Sabine van der Sar in 2008 opnieuw twee Nederlandse winnaressen in het meisjesdubbel heeft.

Toch nog een titel

In de enkel mocht het hem niet lukken, de Spanjaard Carreno Busta, maar in de jongensdubbel had hij nog een kans om een titel te pakken op het Biesterbos Open. Samen met zijn dubbelpartner Zinyakov uit Rusland was hij op stoom in de jongensdubbel. Al snel viel er een break in de wedstrijd in het voordeel van de Spaans/Russische duo. Vervolgens stoomden zij direct door naar de overwinning in de eerste set met 6-1. In de tweede set waren de koppels meer aan elkaar gewaagd en bleef het lang spannend. Even was er uitzicht op een derde set, maar Carreno Busta wilde vandaag toch een titel pakken en dat deed hij ook door samen met Zinyakov toch de tweede set te pakken met 7-5.

********************************************

Voor meer informatie:

www.biesterbosopen.nl


---



Ingezonden persbericht