Bull Nederland tekent contract van 1,8 miljoen euro met Mn Services

Systemen uitgerust met krachtige Power6 IBM-processoren

Diemen, 7 juli 2008 Bull Nederland heeft een contract getekend ter waarde van 1,8 miljoen euro met Mn Services, een van de grootste pensioenuitvoerders van Nederland. Bull Nederland levert Mn Services twee Escala PL6460 s superservers en bijbehorende support.

Omdat Mn Services door toename van het klantenbestand zeer snel groeit, boden de bestaande systemen niet meer de gewenste verwerkingscapaciteit. De nieuwe Escala-servers, uitgerust met de nieuwste processortechnologie van IBM, bieden Mn Services meer dan genoeg verwerkingscapaciteit.

De twee Bull Escala superservers zijn grote AIX-systemen, die draaien in een combinatie van AIX6 en Linux op Power6, de nieuwste krachtige processoren van IBM. Dit zijn de eerste systemen van deze omvang met Power6-processoren die in de Benelux worden geleverd. Door het contract met Bull stijgt de verwerkingscapaciteit en performance sterk, waarmee verdere groei van Mn Services in Nederland mogelijk wordt.

Daarnaast verzorgt Bull ook de bijbehorende implementatie, onderhoud en ondersteuning met zijn HA999-diensten. Dit zijn diensten waarbij 99,9 procent beschikbaarheid is gegarandeerd. Bull realiseert dit door de omgeving van Mn Services actief te monitoren vanuit het Europese Bull High Availability center in Grenoble, Frankrijk. Een ander voordeel is de schaalbaarheid; de superservers zijn ieder op afstand op te schalen naar 64 CPU s. Verder staan de servers afzonderlijk van elkaar opgesteld in Amsterdam en Rijswijk en kunnen ze elkaars functionaliteit volledig overnemen.

Richard Groenveld, Sales Director bij Bull Nederland: We zijn erg blij met de keuze van Mn Services voor onze AIX-systemen. Het toont hun vertrouwen in de rekenkracht, flexibiliteit en het gebruiksgemak van onze systemen. We zijn ervan overtuigd dat we met deze nieuwe producten en de bijbehorende hoge beschikbaarheidsdiensten, bijdragen aan de verdere groei van Mn Services .

Ronald van Bebber, Manager infrastructuur bij Mn Services: Bull is al jarenlang onze huisleverancier voor dit soort systemen en heeft aangetoond die flexibiliteit en ondersteuning te bieden, die wij zelf nastreven. Samen met de robuustheid en de groei die wij met deze systemen kunnen realiseren, profiteert niet alleen Mn Services, maar hebben onze klanten indirect ook profijt van deze overeenkomst .

Over Mn Services

Mn Services beheert een vermogen van EUR 65 miljard (mei 2008) voor een groeiend aantal opdrachtgevers, waar onder sinds kort ook het bedrijfspensioenfonds Koopvaardij en het bedrijfspensioenfonds voor de Banden- en Wielenbranche. Daarnaast voert het bedrijf de pensioenadministratie uit voor ruim 1,1 miljoen mensen en meer dan 33.000 werkgevers. Hiermee is het bedrijf een van de grotere onafhankelijke uitvoerders van vermogensbeheer en pensioenadministraties in Nederland. www.mn-services.nl

Over Bull

Bull levert open IT-oplossingen, van servers en architectuurontwerp en -onderhoud tot systeemintegratie, beveiliging, hosting en outsourcing. Het dienstenaanbod van Bull stelt (semi-) overheidsinstanties en bedrijven in staat hun primaire bedrijfsprocessen te ondersteunen om zo hun dienstverlening aan burger of klant te verbeteren. Bull Nederland is onderdeel van de succesvolle Europese Bull Groep, gevestigd en beursgenoteerd in Parijs. Bull heeft wereldwijd ruim 8.000 medewerkers en is actief in bijna 100 landen. www.bull.nl