Ingezonden persbericht

NEDERLANDSE ROLSTOELTENNISSERS WINNEN WIMBLEDON

Rolstoeltennissers Robin Ammerlaan en Ronald Vink hebben afgelopen weekend het rolstoeltennistoernooi van Wimbledon voor het tweede achtereenvolgende jaar op hun naam geschreven. Er werd in een schema van vier herendubbels getennist, waarna de winnaars van de eerste ronde de finale speelden. Ammerlaan en Vink namen het in die eerste ronde op tegen de Britten David Phillipson en Gordon Reid. Deze wedstrijd wonnen ze eenvoudig met 6-0 6-2 en hiermee plaatsten Ammerlaan en Vink zich in de finale. Daarin namen ze het op tegen het Franse duo Stephane Houdet en Nicolas Peifer. De twee Nederlanders wonnen deze eindstrijd met 6-7(6) 6-1 6-3 en prolongeerden hiermee hun titel.