Politie Amsterdam-Amstelland



Rijden door rood 150.000 euro en huis in beslag genomen / Amsterdam-Amstelland (07/07/08)

Een 30-jarige man reed door rood en vervolgens werden 150.000 euro, een net aangekocht huis, een horloge van 30.000 euro en drugs in beslag genomen.

Bij de controle waren leden van de Quick Response Unit deeluitmakende van de afdeling zware criminaliteit van de dienst Regionale Recherche betrokken. Op vrijdag 27 juni reed een bestuurder van een dure BMW in de omgeving van het Olympisch Stadion door het rode verkeerslicht. De auto werd verderop aan de kant gezet. Beide inzittenden bleken antecedenten te hebben voor de opiumwet, dit in combinatie met de dure huurauto en nog wat bevindingen gaf de rechercheurs reden om verder te zoeken. In de kofferbak troffen ze een hoeveelheid weed en hasj aan. Er lag ook een laptoptas met daarin 150.000 euro aan cash geld. Totaal werden ruim 15 gsmâs aangetroffen.

Met name de aangetroffen drugs gaf de rechercheurs de mogelijkheid om ook huiszoeking te doen bij de verdachte bestuurder. Hierbij werden tientallen kiloâs hasj en weed aangetroffen. Tevens troffen de rechercheurs papieren aan van de aankoop van een woning in de Aker van 310.000 euro met daarbij notaâs van verbouwingen en huisraad ter waarde van 93.000 euro. De bestuurder bleek ook een polshorloge om te hebben van 30.000 euro. De verdachte kon geen afdoende verklaring geven voor zijn bezittingen. Hij had een baan waarbij hij op papier 1900 euro per maand verdiende. Terwijl de auto waarin hij reed al 900 euro per maand kostte.

Het aangetroffen geld, het huis, de drugs, en het horloge zijn in beslag genomen.