Gemeente Heerlen

Burgerinitiatief Molenberg
Gemeenteraad is vóór opvang kwetsbare mensen in Gerard Bruningstraat 6

Bewoners van de Molenberg vroegen de gemeenteraad via een burgerinitiatief niet toe te staan het pand aan de Gerard Bruningstraat te gebruiken voor de opvang en begeleiding van kwetsbare mensen door het Leger des Heils. De raad besloot echter het pand een welzijnsbestemming te geven en daarmee werd het verzoek afgewezen. Wel was de raad het met de bewoners eens dat onderzocht moet worden of er algemene richtlijnen opgesteld moeten voor de opvang van verslaafden, daklozen en andere kwetsbare mensen.

Alternatieve locaties
Een motie die het college opdroeg het Leger des Heils te verzoeken het proces van opvang in het voormalig kloosterpand op de Molenberg te stoppen en te zorgen voor opvang in een niet kinderrijke omgeving is na twee stemmingen verworpen. De eerste keer staakten de stemmen en bij de nieuwe stemming twee dagen later was de meerderheid tegen.

Vastgesteld
Het bestemmingsplan Heerlen-Oost is vastgesteld conform het ontwerp dat ter inzage heeft gelegen. Een amendement om te plan te wijzigen in de geest van het burgerinitiatief is verworpen.

Gemeente Heerlen, 7 juli 2008
Bureau Griffie
Monique Leurs, 045 - 560 4367/06 - 535 045 88
e-mail: m.leurs@heerlen.nl

-----------------------

---- --