Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

ANWB gaat langste fiets-en wandelroute van Nederland maken

Den Haag, 7 juli 2008

Het Beste idee van de ANWB wordt de ANWB Fiets- en Wandelronde van Nederland. Dit maakte de artiest Paul Haenen afgelopen woensdag bekend tijdens de viering van de 125e verjaardag van de ANWB. Hij deed dit in de rol van zijn alter ego Margreet Dolman. De ANWB-ronde moet de langste aaneengesloten fiets- en wandelroute van ons land worden. De bond wil deze het komende jaar gaan realiseren met de hulp van haar vrijwilligers en leden.

Begin 2008 riep de ANWB haar leden op om met het 'Beste idee van de ANWB' te komen. Dit leverde enkele honderden originele reacties op. De leden kozen uiteindelijk samen met de ANWB-jury voor de ANWB Fiets- en Wandelronde van Nederland. Dit idee is bedacht door de heren Vedder uit Assen en Arentsen uit Brummen.

De ANWB-ronde van enkele honderden kilometers moet langs zoveel mogelijk mooie plekjes van ons land voeren. De ANWB maakt bij het uitzetten van de ronde gebruik van haar uitgebreide toeristische- en routekennis. ANWB-vrijwilligers en -leden gaan hierbij helpen en vullen de route-informatie aan met hun actuele kennis ter plekke. Waar kun je bijvoorbeeld even bijkomen met een hapje en een drankje? Waar voordelig overnachten? En waar kun je de elektrische fiets opladen. De ronde kan als basis gaan dienen voor een nog veel uitgebreider route-netwerk.

Persdienst ANWB

088-269 6239 (Annelies Tichelaar)
088-269 6288 (Markus van Tol)
088-269 6254 (Ad Vonk)
088-269 7803 (fax)