Socialistische Partij Rotterdam

Mooi succes bewoners en SP: oplossing voor bus 77

29-04-2008 * Bij de start van de zomerdienst op 7 juli gaat de RET met een nieuwe ringlijn in de deelgemeente Charlois rijden. Wethouder Baljeu stelt dat voor naar aanleiding van de motie van SP-raadslid Leo de Kleijn om de oude route van buslijn 77 te herstellen. Een onderzoek van de RET toont aan dat de bewoners van Charlois en de SP gelijk hebben. Het openbaar vervoer in Zuidwijk, Carnisse en Pendrecht kan en moet veel beter.

De nieuwe buslijn gaat de wijken Carnisse, Pendrecht, Zuidwijk direct met elkaar verbinden en rijdt langs Waelenstein, Sonneburgh, zorghotel Charloisse Poort, Zuiderziekenhuis en het Zuidplein. Daarnaast wordt de rechtstreekse verbinding met het Clara ziekenhuis vanuit Pendrecht hersteld via bus 70.

De SP kerngroep in Charlois voerde maandenlang actie voor de terugkeer van buslijn 77. Door middel van een enquete vroeg de kerngroep aan vele honderden bewoners naar hun mening. De conclusie was overduidelijk. Het gemis aan goede en directe verbindingen tussen de wijken en de voorzieningen zat veel bewoners hoog. Daar komt nu een oplossing voor. Met dank aan iedereen die zich daarvoor de afgelopen tijd ingezet heeft!

Wat een paar maanden geleden nog niet kon, blijkt nu wel te kunnen. De stadsregio Rotterdam gaat de benodigde 360.000 euro voor de nieuwe buslijn betalen. De RET gaat 10 extra buschauffeurs in dienst nemen om de lijn te verzorgen. Beter openbaar vervoer werkt dus ook voor meer wergelegenheid. Als bewoners volharden, actie voeren en de politieke druk op de ketel houden is er vaak meer mogelijk, dat blijkt!

Leo de Kleijn: "Waar Baljeu nu mee komt lost een groot deel van de problemen op die de SP en de bewoners aangaven. Al met al een mooi succes dus, ik ben er positief over. Maar het zijn wat mij betreft de bewoners van Charlois en alle anderen die de afgelopen jaren bus 77 moesten missen die moeten zeggen of ze dit voldoende vinden." Daarom zal de SP nog voor de vergadering van de gemeenteraadscommissie vervoer op 8 mei aan de bewoners in Charlois voorleggen wat zij vinden van de oplossing die wethouder Baljeu nu voorstelt.