Erasmus Universiteit Rotterdam

ERGO onderzoek, financiële planning en Erasmus in HOVO Zomeracademie 2008

Van 7 tot en met 18 juli 2008 geven topdocenten van o.a. de Erasmus Universiteit Rotterdam colleges over de meest uiteenlopende onderwerpen aan de HOVO Zomeracademie. De zomerprogramma's bij HOVO Rotterdam variëren van losse lezingen tot korte cursussen van zes bijeenkomsten. Een speciale vooropleiding is niet vereist. Er wordt onder meer college gegeven op het gebied van geneeskunde, geschiedwetenschap en bedrijfskunde.

De HOVO Zomeracademie verzorgt de volgende colleges: Het Rotterdamse ERGO-onderzoek (4 toponderzoekers van Erasmus MC), De rol van Erasmus als spil tussen de Oudheid en de nieuwe tijd (prof.dr. Jan van Herwaarden e.a.), De laatste inzichten op het gebied van Veiligheid (prof.dr. Ko Colijn e.a.), Financiële planning, Vrouwen in de oudheid (drs. Hein van Dolen), Vrijwilligerswerk (prof.dr. Lucas Meijs), Kunst uit de Gouden Eeuw (drs. Nelleke Kan-Van Dishoeck), en Zoeken naar Arcadië (diverse docenten).
Zie ook www.hovorotterdam.nl.

HOVO Rotterdam: Doorstuderen na je vijftigste
HOVO Rotterdam is onderdeel van Erasmus Academie en verzorgt in opdracht van de Erasmus Universiteit in Rotterdam de `Université du Troisième Age', de universiteit van de derde leeftijd. Met cursussen, lezingencycli, museumexcursies en studiereizen op universitair niveau aan iedereen van vijftig jaar of ouder, brengt HOVO Rotterdam het ideaal van een leven lang leren in de praktijk. Het verwerven van kennis en inzicht staat bij dit onderwijs centraal