Gemeente Maastricht

Cruyff Foundation Voetbalmiddag in Maastricht op maandag 7 juli


01.07.08

Op maandag 7 juli zullen er in Maastricht twee Cruyff Foundation Voetbalmiddagen georganiseerd worden. Tijdens deze middag voor kinderen en jongeren uit de buurt zullen er diverse voetbalactiviteiten te doen zijn. De activiteiten staan onder leiding van niemand minder dan Soufiane Touzani en Kenan Rathinho van SoccerShowDown. Soufiane en Kenan zijn experts op het gebied van Straatvoetbal en zullen de deelnemers diverse trucks en skills leren. Natuurlijk is er ook gewoon ruimte voor een partijtje voetbal.

De Johan Cruyff Foundation organiseert de Cruyff Foundation Voetbalmiddagen om kinderen uit de buurt een leuke middag te bezorgen en ze lekker actief te laten zijn op hun Cruyff Court. Er zullen in de zomerperiode in totaal 12 voetbalmiddagen georganiseerd worden door heel het land. Om 11.30 uur wordt gestart op het Cruyff Court P16 Veld in Pottenberg, waar er tot 13.00 activiteiten zijn. Daarna verplaatst het zich naar het Cruyff Court Maastricht Veld aan het Old Hickeryplein waar vanaf 13.30 tot 15.00 uur allerlei voetbalactiviteiten zijn. Heb je zin om aan je skills te werken en lekker te voetballen: doe mee!!!

De Johan Cruyff Foundation laat kinderen sporten en spelen. Sport is leuk, gezond, integreert en brengt respect bij voor anderen. Daarom is sport belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. De Johan Cruyff Foundation initieert en ondersteunt al sinds 1997 projecten die sport en spel stimuleren en werkt daarbij samen met verenigingen, sportbonden, gemeentelijke instanties en overheden. De activiteiten bestaan uit de aanleg van Cruyff Courts, het initiëren en ondersteunen van sportprojecten voor kinderen met een beperking en het organiseren van unieke sportevenementen voor kinderen.