Blauwe lampjes voor de hulpdienst

04-07-2008
De provincie Noord-Brabant plaatst blauwe led-lampjes in de middenstreep van de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Deze lichten (alarmerend) blauw op wanneer een hulpdienst in aantocht is.

De nieuwe lampjes lichten blauw op als een 'wave' wanneer er een hulpdienst in aantocht is, bijvoorbeeld de brandweer.

Videofragment: http://www.brabant.nl/upload/film/2008/juli/brandweer_oosterhout1.wmv de brandweer in Oosterhout vindt de komst van de blauwe lampjes in het wegdek goed nieuws.

Weggebruikers worden zo gealarmeerd om plaats vrij te maken op de rijbaan. De informatieborden, die al enkele jaren onderdeel uitmaken van deze 'informatieve weg', geven tegelijkertijd ook een signaal. Er verschijnt dan een pictogram dat de weggebruiker aanspoort om ruimte op de weg te maken voor de hulpdienst.

Videofragment: http://www.brabant.nl/upload/film/2008/juli/brandweer_oosterhout2.wmv brandweer en ambulance hebben op de weg N629 tussen Oosterhout en Dongen (de Heistraat) heel veel moeite om snel te kunnen rijden. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties.

Oude lampjes eruit
Op dit moment liggen er witte led-lampjes in het wegdek die eruit worden gehaald omdat ze nooit goed gewerkt hebben. Deze lampjes moesten een bocht in het donker accentueren en blauw oplichtten op het moment dat er een hulpdienst nadert. In de praktijk bleek dat ze kapot gereden werden. Ze gaan er daarom uit.

De lampjes worden vanaf maandag 7 tot en met 11 juli geplaatst, tussen 20.00 uur en 6.00 uur, om overlast tot het minimum te beperken.

Laatste wijziging: vrijdag 4 juli 2008
© Provincie Noord-Brabant.