Gemeente Rotterdam

Alle commissies vergaderen deze week op het stadhuis over de Kaderbrief 2008 en de eerste bestuursrapportage. Daarnaast staan er nog diverse andere onderwerpen op de agenda's.

Commissie Maatschappelijke ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie
Dinsdag 8 juli 2008, 9.30 uur De commissie spreekt over de Kaderbrief 2008 en de eerste bestuursrapportage. De commissieleden bespreken hieruit de rapportages en voorstellen voor de MVP-beleidsterreinen met de wethouders Kaya en Kriens. Daarnaast spreken de commissieleden over het ASR-rapport over de relaties van de Stichting de Stormvogel/Topscore met verschillende onderdelen van de gemeente en de conclusies van het college naar aanleiding daarvan. De tussenevaluatie RotterdamIdee is aanleiding geweest voor een heroverweging van de werkwijze. De commissie gaat daarover in discussie met de wethouder. Verder staan nog op de agenda de afdoeningen van de motie-Strörmann over subsidiekoppeling participatie mensen met een functiebeperking en de motie-Duys om de rol van mannen in het emancipatieproces te bevorderen.

Commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport Woensdag 9 juli 2008, 9.30 uur Deze vergadering staat vrijwel geheel in het teken van het beleidsveld Sport. Na de bespreking van de eerste bestuursrapportage en de Kaderbrief 2008 staan diverse sportonderwerpen op de agenda. Aan de orde komen onder andere de uitbreiding en verbouwing van het Topsportcentrum en de voortgang van de Visie Voetbal Totaal. Ook de eventuele kandidaatstelling van Nederland/Rotterdam voor het WK voetbal in 2018 en voor de Olympische Spelen in 2028 komen aan de orde.

Commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur
Woensdag 9 juli 2008, 14.00 uur
De commissie bespreekt de Kaderbrief 2008. Verder komt de eerste bestuursrapportage 2008 aan de orde met een rapportage over de voortgang van de collegeprioriteiten. De commissie adviseert daarnaast over het rapport van de Rekenkamer Zonder diploma geen relaxed werk dat gaat over voortijdig schoolverlaten. De commissieleden praten met de wethouder over de veiligheid op scholen n.a.v. het steekincident aan de Slinge en de schriftelijke vragen van de PvdA en Leefbaar Rotterdam. Verder doet de commissie de motie-Erdal over een evenwichtiger verdeling schooldirecteuren en de motie-Verwijs over het Jeugdtheater Hofplein af.

Commissie Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer Donderdag 10 juli 2008, 9.30 uur
De commissie start de vergadering met de bespreking van Verordening Wet Sociale Werkvoorziening Rotterdam (de Wsw-verordening). In de Wsw-verordening staan nadere regels over cliëntparticipatie, het persoonsgebonden budget en de aanpak van de wachtlijstvolgorde. Na de Wsw-verordening komen de eerste bestuursrapportage en de kaderbrief aan de orde. De vergadering wordt afgesloten met een debat over de zeggenschap over Rotterdam Airport naar aanleiding van het EDBR-advies Geef Rotterdam Airport Vleugels en een onderzoek van Berenschot om de zeggenschap van Rotterdam te optimaliseren.

Commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen
Donderdag 10 juli 2008, 19.00 uur (LET OP gewijzigd aanvangstijdstip)
De commissie bespreekt de kaderbrief 2008. Hierin schetst het college de beleidsmatige en budgettaire kaders voor de begroting 2009, die in het najaar wordt gepresenteerd. Ook de evaluatie van het evenementenseizoen 2007 staat op de agenda. Ten slotte wordt het korpsjaarverslag 2007 van de politie Rotterdam-Rijnmond besproken.

Bron: Griffie, 04-07-2008