Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Zakkenrollers actief

Publicatiedatum: 8-7-2008 10:45:22

ARNHEM - Een 43-jarige toeriste uit Stockholm deed op het bureau in Arnhem aangifte van zakkenrollen, gepleegd in de nacht van zondag op maandag 7 juli in de slaaptrein, onderweg naar Wenen. Zij ontdekte in Arnhem dat haar heuptasje was gestolen vermoedelijk door een Duits sprekende vrouw die ook in de coupé sliep. Zij mist een mobiele telefoon, geld en een creditcard.

Een 77-jarige vrouw deed aangifte van zakkenrollen, maandagochtend 7 juli gepleegd rond 10 uur in een winkel aan de Jansstraat in Arnhem. Haar portemonnee werd uit haar tas gehaald die aan een rollator hing, In de portemonnee zaten bankpasjes en 230 euro.

Een 25-jarige man uit Arnhem deed aangifte van diefstal van zijn sporttas met daarin sportkleding. Dit gebeurde zaterdagavond 5 juli op het terras van een café aan de Sonsbeeksingel in Arnhem, toen hij even naar binnen gegaan was om iemand gedag te zeggen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rivierenland

---

Jongens verdacht van vernielingen

Publicatiedatum: 8-7-2008 10:39:37

DUIVEN - De politie heeft maandagochtend 7 juli drie jongens in de leeftijd van 18 en 21 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen.

Een getuige belde die ochtend rond half acht de politie nadat deze gezien had dat een aantal jongens aan de Bingerdenallee met spullen aan het gooien waren en paaltjes uit de grond aan het trekken waren. Tevens zou er over een auto gelopen zijn, waardoor deze diverse schade op had gelopen. Ook zou de buitenspiegel van de auto zijn vernield. Op basis van de gegevens van de getuige kon het drietal uit Duiven, Westervoort en Arnhem even later worden aangehouden. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten.
(08-095435)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---