AutoRai

SsangYong Motor opent Europees Representatieve Office

(7/8/2008)
SsangYong Motor (CEO and President Choi Hyung-tak) heeft op 1 juli jongstleden de officiële opening van het Europese Representative Office in Salamanca, een centraal gelegen district in Madrid, verricht. Van hieruit gaat SsangYong haar concurrentiepositie op de Europese markt versterken. Europa vormt de belangrijkste exportmarkt voor het Zuid-Koreaanse merk.

Het doel van het Europese Representative Office van SsangYong Motor is het uitbreiden van het marktaandeel op de Europese markt door de lokale marktkarakteristieken, de consumentenbehoefte en de marktbehoefte te analyseren en deze als input te gebruiken bij de productontwikkeling. Daarnaast is SsangYong met een Europees kantoor uitstekend in staat om adequaat in te spelen op de snel veranderende Europese issues op het gebied van milieu en technologie. Bovendien vormt het kantoor een uitstekende locatie om te werken aan het opwaarderen van het merkimago. Daartoe zal een groot aantal sales- en marketingactiviteiten ontplooit worden die zich kenmerken door een lokaal karakter.

SsangYong Motor heeft momenteel 28 distributeurs en ongeveer 900 dealers in Europa. Met het oprichten van het SsangYong European Parts Center in Breda vorig jaar, zette SsangYong een systeem op waarmee het distributeursnetwerk systematisch van onderdelen wordt voorzien en daarmee de servicegraad op het gebied van parts verhoogt. Het European Representative Office vormt een tweede stap en toont aan dat SsangYong de Europese markt zeer serieus neemt. Met een aandeel van meer dan 48% vormt Europa de belangrijkste exportmarkt voor SsangYong.

Vice President QiongGen Yo van de verkoopdivisie nam deel aan de officiële opening en zei: âHet is vandaag een betekenisvolle dag waarop SsangYong een belangrijke stap zet naar kwaliteitsverbeteringen en het verhogen van het servicelevel voor de Europese consument. Het European Representative Office gaat daarnaast een centrale rol spelen bij de ontwikkeling van nieuwe producten die op dit moment voor de Europese markt ontwikkeld worden.â

De Nederlandse SsangYong importeur is zeer ingenomen met de opening van het European Representative Office. Managing Director Peter de Wild van SsangYong Nederland: âDe opening van het Europees Representative Office onderstreept dat SsangYong zeer ambitieus is en de Europese markt uiterst serieus benadert. Het merk is zich er volledig van bewust dat de Europese markt hoge eisen stelt aan kwaliteit, het terugdringen van emissies en innovatieve techniek. Het openen van een Europees kantoor waar deze eisen actief worden herkend, erkend en meegenomen in de productontwikkeling is daarin een essentiële stap die wij ten zeerste toejuichen.â