Ingezonden persbericht


Haarlem, 8 juli 2008

PERSBERICHT

Premie zegt niets over kwaliteit autoverzekering

Dure autoverzekeringen slechter dan goedkope

Volgens onderzoek van onafhankelijke vergelijkingssite Verzekeringssite bestaat er geen verband tussen de kwaliteit van een autoverzekering en de hoogte van de premie. Wie veel premie betaalt, is vaak niet beter verzekerd dan iemand die een goedkope polis heeft. Sterker nog Verzekeringssite vond zelfs een negatieve correlatie: Sommige dure autoverzekeringen hebben een beduidend minder goede dekking.

Verzekeringssite vergeleek 53 verschillende autoverzekeringen op basis van hun premie en de kwaliteit. Vooral de verschillen in premie bleken sterk uiteen te lopen. De goedkoopste autoverzekering is altijd meer dan de helft goedkoper dan zijn dure equivalent. Opvallend is ook dat veel polissen met de beste dekkingsvoorwaarden juist een relatief lage premie blijken te hebben.

Autoverzekeringen beter en goedkoper

Een verklaring voor de forse verschillen in premie is het grote aantal nieuwkomers op de markt. Die bieden vaak zeer goede polisvoorwaarden voor relatief weinig. Verzekeringsmaatschappijen als Allsecur en Klaverblad Royaal zijn hier goede voorbeelden van. Zij bieden een uitgebreide dekking voor scherpe premies. En ook DITZO en Polis Direct hebben goede voorwaarden.

De nieuwkomers kunnen de premies laag houden omdat zij minder kosten hebben dan de oude , uitgedijde maatschappijen. Consumenten hebben jarenlang veel te veel betaald voor hun verzekeringen. Verzekeraars vulden hun zakken door stilzwijgend polissen te verlengen.

Automobilisten laten geld liggen
Wie gaat shoppen kan jaarlijks algauw gemiddeld 171 euro besparen op zijn autoverzekering. Zonder per se in te leveren op de kwaliteit van de verzekering , aldus Erik Hordijk van Verzekeringssite. De meeste mensen winkelen liever voor een LCD-TV dan voor verzekeringen. En dat is jammer, ze laten daardoor veel geld liggen. De bestaande verzekeraars vinden dat natuurlijk prima: Hun kas wordt gespekt .

Beste manier om te vergelijken
De beste manier om autoverzekeringen te vergelijken, is op basis van premie. In de top tien die uit de vergelijking rolt staan de goedkoopste verzekeraars. Daartussen zijn vaak ook de verzekeringen met de beste dekkingen te vinden. Op die manier bespaar je niet alleen flink op je verzekering, maar heb je ook nog de beste polisvoorwaarden.



Ingezonden persbericht