Telegraaf site toont informatie goede doelen

08/07/2008 13:52

Centraal Informatiepunt Goede Doelen

Goede doelensector transparanter

Hilversum, 8 juli 2008 - Wie geld geeft aan een goed doel, wil zeker weten dat zijn donatie goed terecht komt. Vanaf vandaag kunnen bezoekers van OverGeld.nl, de consumenten website van De Telegraaf, relevante informatie vinden over goede doelen met de Goede Doelen Zoek- en Vergelijkingsmodule van Stichting Centraal Informatiepunt Goede Doelen (CIGD).

Ook de activiteiten en resultaten van goede doelen zijn via de module te vinden. Daarmee wordt de goede doelensector transparanter, wat de kwaliteit van de échte goede doelen ten goede komt.

De goede doelen module was eerder al te vinden op www.independer.nl. Nu die ook op de veelbezochte website OverGeld.nl staat, kunnen nog meer mensen informatie over goede doelen opzoeken. De goede doelen zelf hebben baat bij de samenwerking tussen het CIGD en de Telegraaf: informatie over hun organisatie wordt zo duidelijk zichtbaar. De goede doelen leveren zelf hun gegevens aan.

Over OverGeld.nl:

OverGeld.nl is de consumenten website van De Telegraaf, behorend bij de gelijknamige pagina's in de krant De Telegraaf die de lezer informeren over alles wat met geld te maken heeft.

Over CIGD:

De Stichting Centraal Informatiepunt Goede Doelen (CIGD) verzamelt vanuit een onafhankelijke positie gegevens over Nederlandse goede doelen. Deze gegevens worden vastgelegd in een centrale database en openbaar gemaakt aan een zo breed mogelijk publiek, met als doel de transparantie in de sector te bevorderen.





http://www.telegraaf.nl/overgeld/rubriek/consument/goededoelen/


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie -