Gemeente Geertruidenberg


Opening nieuwe speeltuin Lijsterbesstraat

De speeltuin aan de Lijsterbesstraat in Raamsdonksveer is op woensdag
2 juli feestelijk geopend. Na een kort woordje van wethouder Antoon van den Enden mocht een aantal kinderen het lint dat aan de ingang van de speeltuin was bevestigd, doorknippen.

Onder het genot van een hapje en een drankje hebben de kinderen met veel plezier de hele middag gespeeld op de nieuwe toestellen.

De speeltuin aan de Lijsterbesstraat is tot stand gekomen in samenwerking met de buurtbewoners. Zij hebben uit een drietal ontwerpen, gemaakt door leverancier Speelwijzer, hun favoriete opstelling mogen kiezen. Het ontwerp dat de meeste stemmen kreeg, is ook daadwerkelijk gerealiseerd.

Door het geplaatste hek rondom het speelterrein kunnen de kinderen de straat niet op rennen en worden de honden uit de speeltuin geweerd, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat er honden komen op een plaats waar kinderen spelen.

Enkele buurtbewoners hebben een speeltuincomité opgericht dat een oogje in het zeil zal houden en eventuele problemen of wensen rechtstreeks door zal geven aan de betreffende ambtenaar van de gemeente Geertruidenberg.