Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Klinkende cijfers WMO-tevredenheidsonderzoek - persbericht 039, 2008

Hoogezand- Sappemeer scoort in alle opzichten goede cijfers in het cliënttevredenheidsonderzoek Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Het gaat om een groot vergelijkbaar onderzoek, door het onafhankelijk instituut SGBO uitgevoerd in 204 gemeenten. Er is gekeken naar de aanvraagprocedures, de hulp bij het huishouden en de aangeboden voorzieningen voor gehandicapten.

Op alle deelaspecten scoort Hoogezand-Sappemeer ruim voldoende rapportcijfers: een 7,6 voor de aanvraagprocedure, een 8,1 voor de huishoudelijke hulp en een 7,4 voor de voorzieningen. Bovendien liggen de percentages voor de tevredenheid over vrijwel alle deelaspecten hoger dan in 231 referentiegemeenten. Hoogezand-Sappemeer scoort dus bovengemiddeld.

Iedere gemeente evalueert de voorzieningen binnen de Wmo voortaan jaarlijks. Doordat een groot aantal gemeenten dit op dezelfde wijze uitvoert, is het mogelijk de resultaten onderling te vergelijken. Ook is onderzocht hoe cliënten de Wmo-adviesraad beoordelen. Deze raad is ingesteld om de gemeente te adviseren bij de uitvoering van de Wmo.

De gemeente is verheugd met de positieve respons van het onderzoek. Het spreekt voor zich dat juist de (relatief) minder positieve resultaten dit komende jaar extra aandacht verdienen.