Ingezonden persbericht


LaCie 2big Triple verkozen tot beste opslag- en back-upoplossing

Technical Image Press Assocation prijst product met Best Storage Backup Solution

Amsterdam, 08 juli 2008 -- De Technical Image Press Association (TIPA) kent de prijs voor Best Storage Back-up Solution toe aan de 2big Triple hard drive van LaCie. De jaarlijkse TIPA Award is de meest gerenommeerde Europese prijs voor foto's en afbeeldingen.

TIPA bestaat uit 30 onafhankelijke publicaties uit dertien Europse landen. De leden zijn onafhankelijk van producenten, waardoor ze neutraal kunnen beslissen wat het beste product van het jaar is. Elk bedrijf dat foto-, video- of digitale producten levert, kan zich inschrijven voor de productverkiezing van deze organisatie. Ingezonden producten worden beoordeeld op gebruiksgemak, functionaliteit en prijs. TIPA kent de award alleen toe aan producten die verreweg de beste zijn op hun terrein.

'Sinds zijn introductie heeft de 2big Triple een aantal design awards gewonnen, waaronder die van Red Dot en iF. Dit is de eerste erkenning die de 2big Triple krijgt voor kwaliteit, prestaties en toegevoegde waarde', zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux van LaCie. 'LaCie is verheugd met de award voor de 2big Triple, die een bekroning is voor de bijzondere prestaties en het uiterlijk van dit product. Er bestaat geen vergelijkbaar product dat dezelfde speciale warmteafvoerende behuizing heeft. Laat staan dat er leveranciers zijn met drie verschillende versies met allemaal hun eigen unieke RAID-instellingen.'

De LaCie 2big Triple is een opslagapparaat met een FireWire 800-, FireWire 400- en een USB 2.0-aansluiting voor supersnel dataverkeer. De 2big Triple is verkrijgbaar met capaciteiten van 1 TB tot 2 TB en is een complete RAID-oplossing die is te configureren voor prestaties (RAID 0) en veiligheid (RAID 1). Geconfigureerd in RAID 1 is het apparaat 'hot-swappable'. Bij aansluiting van een nieuwe drive wordt de data automatisch gekopieerd voor non-stop datatoegang. De LaCie 2big Triple heeft daarnaast een koelende metalen body en een nieuwe koelingsmethode op basis van een intelligente ventilator. Dit zorgt voor een uiterst betrouwbare en stille werking.

Prijzen en beschikbaarheid

De LaCie 2big Triple is wereldwijd beschikbaar via het gespecialiseerde dealernetwerk van LaCie. Alle prijzen zijn inclusief btw.
* 1 TB 2big Triple interface 299,00

* 1,5 TB 2big Triple interface ¤ 449,00

* 2 TB 2big Triple interface ¤ 549,00

De LaCie 2Big bestaat ook in een versie met eSATA 3Gbit/s & USB2.0 vanaf ¤ 279,00 incl en een versie met Gigabit ethernet vanaf ¤299,00.

Voor meer productinformatie: www.lacie.nl.

Over LaCie

LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto, Karim Rashid en Sam Hecht. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431).