Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ROSÉ OP LA TERRASSE.

HOTEL DE L'EUROPE PRESENTEERT LUNCH IN HET TEKEN VAN DOMAINES OTT

Amsterdam, 8 juli 2008 - Gisteren heeft in Hotel de l'Europe een lunch plaatsgevonden welke geheel in het teken stond van de wijnen van Domaines Ott. Domaines Ott staat bekend als het meest prestigieuze wijnhuis uit de Provence. Na een bezoek aan Domaines Ott hebben Maître d'Hôtel Erik Smit en meesterkok Jean Jacques Menanteau besloten om in de maanden juli en augustus ook de gasten van La Terrasse te laten genieten van deze prachtige wijnen. Deze worden in een bijzonder lunchmenu in de zomermaanden aangeboden.

Wijnbezoek
Op uitnodiging van Fourcroy Nederland hebben Maître d'Hôtel Erik Smit en meesterkok Jean Jacques Menanteau een bezoek gebracht aan Domaines Ott in de Provence. Met Jean François Ott is daar het idee geboren om in de maanden juli en augustus op La Terrasse een tweetal wijnen van Domaines Ott te combineren met de gerechten van Jean Jacques Menanteau.

Wijn/spijs
Jean Jacques Menanteau, die bekend staat om zijn vernieuwende keuken, heeft ruime tijd in Zuid Frankrijk gewerkt en gewoond. Hij heeft bij de wijnen bijzondere gerechten gecreëerd die uitstekend combineren met de Château de Selle Coeur de Grain 2007, verkozen tot rosé van het jaar in de categorie boutique wijnen van het 20ste Proefschrift wijnconcours en de rode Château Romassan 2006.

Reserveren
Het lunchmenu wordt aangeboden op La Terrasse, uitgeroepen tot 'Terras van het Jaar 2008' door Gault Millau Nederland, in de maanden juli en augustus. Het lunchmenu kost E 49. De wereldbekende rosé van Domaines Ott wordt per glas geschonken voor E 17,50 en de rode wijn voor E 18,50. Voor E 85,- wordt er een 3 gangen menu geserveerd met 2 glazen Domaines Ott wijn. Reserveren kan via telefoonnummer: (020)-53 11 777.

Hotel de l'Europe ligt in het centrum van Amsterdam aan de Nieuwe Doelenstraat 2-8. Het hotel (21 éénpersoonskamers, 56 tweepersoonskamers, 17 junior suites, 5 suites en één bruidssuite) is lid van The Leading Hotels of the World. Het restaurant Excelsior is lid van de Alliance Gastronomique, een samenwerkingsverband van 37 toprestaurants in Nederland en België. Hotel de l'Europe staat voor 110 jaar historie, traditie en stijl en maakt van gastvrijheid een kunst. Bel voor reserveringen naar 020-53 11 779 of zie voor meer informatie www.leurope.nl.



Ingezonden persbericht