Ingezonden persbericht


Nick de Bruijn na 135 ronden uit de race getikt

TRI-COUNTY, USA - Na zijn avontuur in de NASCAR Camping World East Series keerde Nick de Bruijn terug naar de Late Model Stockcar, een 400 pk sterke bolide waar de 21-jarige Vlaardinger slechts een paar wedstrijden mee heeft gereden. In plaats van 50 ronden ging de race nu over 200 ronden. De Nederlander zat direct op snelheid, maar zag de finish niet. Na 135 ronden kwam een deelnemer achter De Bruijn te hard uit de bocht, raakte de muur en vervolgens de onfortuinlijke Nederlander in de achterkant. Met schade moest opgegeven worden, terwijl hij met snelle rondetijden op weg was naar een hoge notering.

Voor het eerst sinds begin mei werd er afgereisd naar de oval van Tri-County. "Het was even wennen, maar we zaten er al snel goed bij", vertelde Nick de Bruijn die nog niet het uiterste uit de nieuwe banden wist te halen, maar een uitstekende 'racepace' wist neer te zetten tijdens de test op vrijdag waarbij 25 aaneengesloten ronden werden verreden. Voor de kwalificatie was de juiste afstelling echter nog niet gevonden en dit resulteerde in een veertiende startplek. "De race duurt 200 ronden, dus we wisten dat we ons nog naar voren konden werken. Dit deden we dan ook en na 75 ronden zaten we al in de toptien. Alles zag er goed uit omdat we onze snelheid konden behouden terwijl anderen afzakten."

Het deelnemersveld was groter dan normaal, waardoor de kans op fouten van andere rijders groter was. Terwijl De Bruijn gezien zijn racesnelheid op weg was naar een goede eindpositie, sloeg het noodlot toe. Na 135 ronden raakte een rijder achter de Nederlander de muur en schoot uiteindelijk door tegen de achterbumper van Nick. "Dit draaide mij de muur in en creëerde de nodige schade waardoor we niet meer verder konden. Ontzettend zonde, want we hadden zeker nog verder naar voren kunnen rijden", dacht De Bruijn die een belangrijke conclusie trok: "Tijdens de race hebben we een heel goede snelheid. Zodra we vrij baan hadden, reden we net zo snel als de leiders in de wedstrijd. Dit biedt perspectief voor de volgende races."

De auto wordt nu klaargemaakt voor de volgende uitdaging waarbij ook een testdag wordt afgewerkt. De testdag wordt met name gebruikt om de juiste kwalificatie afstelling te vinden. Dan verwacht Nick de Bruijn de gehele race in de voorste gelederen van het veld te kunnen vechten.

Word supporter van Nick de Bruijn. Be part of 'the America ride'. Nick de Bruijn biedt via het inmiddels beproefde zwart-wit blokken concept sponsoren de ruimte op zijn bolide. "Aangezien de auto helemaal sponsorloos is, bieden wij 'supporters' vakken op de auto aan om zo publiciteit te genereren voor hun bedrijf. Voor een klein bedrag kunnen wij goede publiciteit creëren. Het is dus een ideale kans voor de diverse bedrijven. Wij vragen per vak ¤750,-, de vakken zullen zichtbaar zijn op de motorkap of waar gewenst. Het formaat van de vakken is 40cm bij 12cm. Zijn er andere formaten gewenst dan kan daar altijd naartoe worden gewerkt." Be part of it!

Neem voor meer informatie contact op met:
Peter de Bruijn: +31 (0) 10 4359688
E-mail: pdbkart@wxs.nl