Gemeente Soest

Verkeers- en vervoersplan

Datum: 30/06/2008

Inloopavond Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan op 9 juli

In de afgelopen maanden heeft de gemeente een verkeers- en vervoersplan opgesteld ter verbetering van de verkeersveiligheid en bereikbaarheid.

Inloopavond op 9 juli 2008

De gemeente wil graag weten hoe inwoners van Soest over dit conceptplan denken. Daarom is er een inspraakperiode die duurt van 4 juni tot 16 juli.

Op woensdagavond 9 juli vindt een informatieavond plaats. De avond wordt gehouden in het gemeentehuis van 19.00 tot 21.00 uur. Iedereen kan op deze avond binnenlopen om de informatie te bekijken en met medewerkers van de gemeente van gedachten te wisselen.

Kadernota, beleidsnota en uitvoeringsprogramma

Het verkeers- en vervoersplan bestaat uit drie delen: een kadernota, een beleidsnota en een uitvoeringsprogramma voor de jaren 2009 en 2010. In de kadernota zijn de strategische doelen voor 2020 opgenomen.

Deze doelen zijn zoveel mogelijk meetbaar gemaakt en gaan bijvoorbeeld over het stimuleren van het gebruik van het openbaar vervoer, het verhogen van het fietsgebruik, de reistijd met de auto op de hoofdwegenstructuur, het aantal verkeersslachtoffers en de geluidsbelasting op woningen. In de beleidsnota is omschreven hoe de gemeente de gestelde doelen wil bereiken.

Kortom welke knelpunten daarbij worden geconstateerd en welke oplossingen daarvoor mogelijk zijn. In het uitvoeringsprogramma voor 2009 en 2010 wordt specifiek omschreven wat de komende twee jaar wordt gedaan.

Het verkeersplan biedt een kader waarbinnen tot 2020 plannen kunnen worden ontwikkeld en uitgevoerd. Twee gebieden zijn nu nog blanco: de wegenstructuur rondom de Van Weedestraat en de nieuwe ontsluiting van de vliegbasis Soesterberg. Het verkeersplan geeft daarvoor wel richting. Het omschrijft namelijk de kwaliteit waaraan de plannen straks moeten voldoen, maar het gaat er nog niet inhoudelijk op in.

Ter inzage in gemeentehuis en bibliotheken tot 16 juli 2008

Het ontwerp van het verkeers- en vervoersplan ligt nog tot 16 juli ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis, bij IDEA en in de bibliotheek Soesterberg. De stukken staan ook op deze website: Verkeers- en vervoersplan.

Na afloop van de inzagetermijn wordt een inspraaknota opgesteld. In het najaar wordt het plan in de gemeenteraad behandeld.

.