Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 150

datum: 3 juli 2008

Start campagne 'De jeugd die deugt!'

Amersfoort is misvattingen over de jeugd zat

Amersfoort is een van de 'jeugdigste' steden in Nederland. Een derde van de inwoners is jonger dan 24 jaar. Jongeren geven onze stad energie. Door hun creativiteit en enthousiasme. Af en toe schieten die Amersfoortse jongeren door in hun enthousiasme. Tot ergernis van veel volwassenen. Soms terecht. Soms onterecht. Maar dat betekent niet dat iedere jongere een lastpak is. Toch is dat het beeld dat bij veel volwassenen leeft. Hoog tijd voor de gemeente om samen met SWA, SRO, Versa, het Amersfoorste jongerenplatform Young Vision en de Seniorenraad dit beeld te nuanceren.

Woensdag 9 juli geeft Mirjam van 't Veld, wethouder jeugd, het startsein voor de campagne 'De jeugd die deugt!'. Mirjam: "Met het overgrote deel van de Amersfoortse jongeren gaat het gewoon heel goed. Zij houden zich, net als andere inwoners van de stad bezig met leren of werken en een leuk sociaal leven. De jongeren van nu, zijn verantwoordelijk voor de samenleving van straks. Waar deze jongeren nu al een bron zijn van geweldige activiteiten en initiatieven, zijn ze straks de motor achter de economische, culturele en maatschappelijke ontwikkelingen in de regio. Daarom is het ook zo belangrijk dat wij er gezamenlijk voor zorgen dat alle jongeren de ruimte en de kansen krijgen om te leren, te werken en zich te ontwikkelen".

De jeugd die deugt!
De komende 6 maanden wordt extra aandacht besteed aan jongeren en jongerencultuur. Naast een mediacampagne worden er activiteiten georganiseerd waarbij jongeren en ouderen elkaar ontmoeten. Op 9 juli 2008 wordt gestart met een workshop graffiti, in september met een buitensportactiviteit, in november wordt er gerapt en in december geven jongeren les aan senioren in sms'en en msn'en. Filmpjes van de activiteiten zijn, een week na de activiteit, te zien op You Tube.