Gemeente Soest

Soest Beweegt

Datum: 07/07/2008

Campagne "30 minuten bewegen" van start tijdens school Olympische spelen

De landelijke campagne '30 minuten bewegen' gaat op 9 juli ook in Soest van start. Wethouder Paul Lemmen ontvangt van Simon Ott van Sportservice Midden Nederland een oranje plaatsnaambord met de tekst 'Soest beweegt'.

Deze sportieve overhandiging vindt plaats tijdens de openingsceremonie van de laatste Olympische sportdag op Atletiekvereniging Pijnenburg. Wij nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn bij het defilé dat begint om 8.45 uur. Hier presenteren alle 'landen' zich van de basisschool Van der Hucht Paulus Potter.

Bij de plechtige openingsceremonie wordt de Olympische eed afgelegd en als hoogtepunt zal de fakkel met het vuur samen met het 30-minuten-bewegen-plaatsnaambord in het 'stadion' worden gebracht. Op het Podium neemt Wethouder Paul Lemmen het bord officieel in ontvangst en daarna opent directeur Inge Deichmann met haar leerlingen de spelen.

Bewegen is goed voor u!

Voor iedere gemeente in Nederland is een
30-minuten-bewegen-plaatsnaambord gemaakt. De borden zijn tevens gebruikt in de tv-commercial die de afgelopen tijd is uitgezonden (zie de commercial op www.30minutenbewegen.nl).

De campagne streeft ernaar om de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (30 minuten per dag matig actief bewegen) tot diep in de poriën van onze samenleving te laten doordringen en handvatten te bieden om aan de norm te voldoen.
Door het bord op te hangen bij een van de invalswegen, laat Soest zien dat zij achter de campagne staat en inwoners wil stimuleren om (meer) te bewegen.

De campagne 30 minuten bewegen

De campagne 30 minuten bewegen richt zich op alle Nederlanders met de boodschap om (meer) te bewegen. Te weinig lichaamsbeweging geeft een verhoogd risico op onder meer diabetes, bepaalde vormen van kanker, obesitas, stress en depressie. De beweegcampagne wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van VWS en wil bereiken dat 65% van de Nederlanders in 2010 aan de beweegnorm voldoet. Vier groepen krijgen bijzondere aandacht: vmbo-ers, 50+ers, chronisch zieken en werknemers met zittende beroepen. Dit zijn de groepen die niet of nauwelijks aan sport en bewegen toekomen.

.