Gemeente Geldermalsen

Panna toernooi voor jeugd

8 juli 2008 - Woensdag 9 juli organiseert Mozaïek Welzijnsdiensten drie Panna-toernooien in Geldermalsen Oost. Kinderen spelen 2 tegen 2 wedstrijdjes. Panna is technisch voetbal waarbij het de kunst is om bij elkaar de bal door de benen te spelen. Het panna toernooi wordt georganiseerd in het kader van de BOS-impuls.

Waar en wanneer

* Basisschool kinderen spelen op het Korneplein van 13.00 14.30 uur en

* Basisschool kinderen bij basisschool de Morgenster van 15.30 17.00 uur

* 12 - 15 jarigen spelen Gymzaal Emmalaan van 19.00 20.00 uur
* 16 + Gymzaal Emmalaan van 20.00 21.00 uur

Buurt Onderwijs Sport BOS
Het Panna toernooi is een van de sport- en spelactiviteiten die in de rivierenwijk en de Appelwijk worden gerealiseerd. De activiteiten komen voort uit de BOS-impuls. BOS staat voor Buurt-Onderwijs-Sport en startte in 2006. Het project loopt t/m december 2010 en heeft als officiële naam "Samen Gezond". De BOS-impuls wil met versterking van deze driehoek de gezondheid van kinderen bevorderen. Dit gebeurt door inzet op de deelprojecten:

* Sportbuurtwerk in Rivierenwijk en Appelwijk
* Sportclinics onder de gymles

* Bewegingscursussen

* Sociaal cultureel werk; het activeren van bewoners m.b.t. sport- en speellocaties in de wijk.

Er vinden onder meer de volgende activiteiten plaats: streetdance, GSDM Energy, Majorettedance en Kleuter/kindgym. Voor het nieuwe seizoen 2008/2009 wordt gedacht aan zwemmen, snorkelen en verdedigingssporten (jijutsi en kickboxen).

Aan het project werken samen: basisscholen Dn Bogerd, De Morgenster, Jan Harmershof, kinderopvang Rivierenland, Mozaïek Welzijnsdiensten, GGD-Rivierenland, Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk werk, sportorganisaties, bewoners en de gemeente.

Klik hier voor informatie over Buurtwerk