Gemeente Arnhem

Bestemmingsplannen

Terinzagelegging goedgekeurd uitwerkingsplan Malburgen-Midden I (artikel 11 WRO)

Gedepu­teerde Staten van Gelderland hebben op 27 juni 2008 goedkeuring verleend aan de uitwerking "Malburgen-Midden I" van het bestemmingsplan "Malburgen-Midden". Het plangebied van het uitwerkingsplan wordt aan de oostzijde begrensd door het Sint Gangulphusplein en aan de noordzijde door de Middelgraaflaan. Aan de west- en zuidzijde grenst het projectgebied aan het Werenfriedplein.

Bouw

De uitwerking voorziet in de bouw van een gebouw aan het Sint Gangulphusplein dat is gelegen binnen de bestemming "Centrumdoeleinden A, nader uit te werken" in het bestemmmingsplan "Malburgen-Midden". De uitwerkingsplicht is neergelegd in artikel 2.7 van de voorschriften. Het uitwerkingsplan is gebaseerd op de uitwerkingsregels die zijn vastgelegd in het bestemmingsplan 'Malburgen-Midden'. De nieuwe bebouwing gaat deel uit maken van het winkelcentrum De Drieslag dat in fases zal worden herontwikkeld. De nieuwbouw bestaat uit een parkeerkelder, commerciële functies (waaronder een supermarkt) op de begane grond en daarboven (zorg)appartementen

MALBURGEN-MIDDEN I

Inzien

Bovengenoemde uitwerking, alsmede het bestemmingsplan en het besluit van Gedepu­teerde Staten zijn vanaf 10 juli zes weken lang in te zien bij loket BWL (zie Algemene toelichting INZIEN).

Beroep

Tegen het goedkeuringsbesluit kan een belanghebbende beroep instellen bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De termijn daarvoor bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag van terinzagelegging van het besluit.

Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

In werking

Het goedkeuringsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die van publicatie van deze openbare bekendmaking. Indien binnen de bovengenoemde beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak wordt ingediend, wordt de werking opgeschort totdat op dit verzoek is beslist. Aan de indiening van zowel een beroepschrift als een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Nadere inlichtingen daarover kunnen worden ingewonnen bij het gemeen­tebestuur of het provinciaal bestuur van Gelderland te Arnhem.

Terinzagelegging vastgesteld wijzigingsplan (artikel 11 WRO)

Burgemeester en wethouders van Arnhem hebben op 1 juli 2008 met enkele aanpassingen de wijziging 01 van het bestemmingsplan "Menthenberg" vastgesteld. De aanpassingen betreffen:


- twee woonblokken ter plaatse van de woningen Bloyantweg 5 en 7; deze zijn een aantal meters naar het noorden verplaatst en


- een woonblok ten noorden van de woning Bloyantweg 1, deze is gedraaid zodat deze haaks op de Warsnbornlaan is komen te staan.

Plangebied

Het wijzigingsplan betreft een plangebied dat aan de noordzijde wordt begrensd door de Warnsbornlaan, aan de oostzijde door de Menthenbergseweg, aan de zuidzijde door een voetpad dat ten noorden van het sportpark de Bakenberg ligt en aan de westzijde door de woningen aan de Bloylantweg. Dit terrein van het voormalige Gelders College behoorde tot een van de schoollocaties die vrij kwamen voor een andere invulling. In het bestemmingsplan "Menthenberg", dat dateert uit 2002, is al met deze andere invulling rekening gehouden. Toen is gekozen voor een herontwikkeling van het terrein met woningbouw en voor een wijzigingsbevoegdheid op grond van artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening om dit juridisch mogelijk te maken. Gedeputeerde Staten hebben destijds bij hun besluit inzake de goedkeuring van het bestemmingsplan "Menthenberg" bepaald dat besluiten tot wijzigingen, behoudens indien zienswijzen kenbaar worden gemaakt tegen de ontwerp-wijzigingen, niet ter goedkeuring aan hun college behoeven te worden voorgelegd. Tegen bovengenoemd wijzigingsplan zijn zienswijzen kenbaar gemaakt die zijn ingetrokken.

MENTHENBERG

Inzien

Het wijzigingsplan alsmede het bestemmingsplan "Menthenberg" zijn vanaf 10 juli zes weken lang in te zien bij loket BWL (zie Algemene toelichting INZIEN).

Beroep

Tegen het besluit van burgemeester en wethouders tot vaststelling kan een belanghebbende gedu­ren­de deze termijn van zes weken beroep instellen bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit van burgemeester en wethouders treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het wijzigingsplan niet eerder in werking dan nadat op dit verzoek is beslist. Aan de indiening van zowel een beroepschrift als een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Nadere inlichtingen daarover kunnen worden ingewonnen bij het gemeen­tebestuur.

9 juli 2008