Gemeente Arnhem

Bekendmakingen:

Milieu Verzoeken Gemeente Arnhem

Verzoeken

Er is een aanvraag om een vergunning op grond van de Wet milieubeheer van de volgende inrichting binnengekomen:


· Velperweg 76 te Arnhem, Akzo Nobel Nederland b.v. Voor de laboratoria met kantoren en faciliteiten

voor het onderzoek (R&D) van een chemisch bedrijf. Zaaknummer: 2008-02-02566.

Burgemeester en wethouders zijn voornemens om positief op de aanvraag te beschikken en hebben hiertoe een ontwerpbeschikking opgesteld. Aan de beschikking zullen voorschriften worden verbonden, ter bescherming van het milieu.

VERZOEKEN

Inzien

De aanvraag, de ontwerpvergunning en alle andere relevante stukken, zijn van 10 juli t/m 20 augustus in te zien bij loket BWL (zie Algemene toelichting INZIEN).

Zienswijze

Iedereen kan t/m 13 augustus schriftelijk duidelijk een gemotiveerde zienswijze tegen het voornemen inbrengen bij het college van burgemeester en wethouders van Arnhem, Postbus 9200, 6800 HA Arnhem. Degene die een zienswijze inbrengt, kan verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

Het schrijven met een zienswijze dient te zijn ondertekend en ten minste te bevatten:

a) de naam en het adres van de indiener;

b) de dagtekening;

c) een omschrijving van het besluit waar­tegen de zienswijze zijn gericht;

d) de motivatie van de zienswijze.

Gedachtewisseling

Daarnaast kunt u verzoeken om in de gelegenheid te worden gesteld tot een gedachtewisseling over het ontwerp van de beschikking. Daarbij wordt de mogelijkheid geboden mondeling een gemotiveerde zienswijze in te brengen. Het verzoek voor een dergelijke bijeenkomst kan t/m 6 augustus worden ingebracht bij de afdeling Vergunningen, tel. (026) 377 36 03.

Degenen die tijdig bedenkingen heb­ben ingebracht tegen het ontwerp van de beschikking, kunnen later beroep instellen bij de Raad van State. Dit is ook mogelijk voor hen die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest (tijdig) een zienswijze in te brengen, en voor hen die een zienswijze hebben tegen wijzigingen die zijn aangebracht in de beschikking ten opzichte van het ontwerp.

Opleggen last onder dwangsom

Burgemeester en wethouders hebben besloten een last onder dwangsom op te leggen aan,

Australian Homemade te Arnhem, voor het overtreden van onderstaand artikel van de Apv, artikel 2.1.5.1, eerste lid - het is verboden zonder vergunning van het college de weg of een weggedeelte te gebruiken anders dan overeenkomstig de bestemming daarvan. De dwangsom is opgelegd voor het ingebruik nemen van de openbare ruimte zonder vergunning. De hoogte van de dwangsom bedraagt ¤ 225,-- per dag dat de openbare ruimte wordt ingenomen. Naam behandelend ambtenaar R. Folman, tel. (026) 377 43 42.

Burgemeester en wethouders hebben besloten een last onder dwangsom op te leggen voor het overtreden van artikelen behorende bij het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer.


· Fikse Autobedrijven voorheen gevestigd op de Veldoven 3 in Arnhem voor niet herstellen van de bodemkwaliteit zoals bedoeld in artikel 2.11 van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer. Hoogte van de dwangsom bedraagt: ¤ 10.000,--. Voor 11 augustus 2008 moet de overtreding ongedaan gemaakt zijn.

Voor informatie kunt u contact opnemen met de dienst Stadsbeheer, tel. (0900)1809.

Bodemverontreiniging Eusebiusbuitensingel 50-52

Definitieve beschikking evaluatie

Op 6 juni 2008 heeft Nuon netwerk Services een evaluatieformulier ingediend van de uitgevoerde bodemsanering aan de Eusebiusbuitensingel 50-52 te Arnhem (locatienr: 0160). De deelsanering is uitgevoerd ten behoeve van de aanleg van een waterleiding. Het gaat om een deelsanering conform de Regeling uniforme saneringen, Categorie tijdelijk uitplaatsen. Op grond van het rapport en de bevindingen van de afdeling Handhaving stemmen wij, in de beschikking evaluatie, in met het resultaat van de sanering.

BEZWAARSCHRIFT

Belanghebbenden kunnen tegen deze beschikking bezwaar maken (zie Algemene toelichting BEZWAARSCHRIFT).

Bodemverontreiniging Utrechtseweg ong./spoorviaduct

Ontwerpbeschikking

Op 28 maart 2008 heeft de Stichting Bodemsanering NS gemeld dat de bodem aan beide zijden van de spoorbaan Arnhem-Nijmegen, aan de zuidkant van het spoorviaduct over de Utrechtseweg (locatiecode 4112), verontreinigd is met PAK's. Het grootste gedeelte van de bodem­verontreiniging ligt in de gemeente Renkum waarvoor de provincie Gelderland het bevoegd gezag Wet bodem­bescherming (Wbb) is. Een klein gedeelte ligt in de gemeente Arnhem waarvoor de gemeente Arnhem het bevoegd gezag Wbb is.

Geen risico's

Wij hebben voorlopig vastgesteld dat op het grondgebied van de gemeente Arnhem sprake is van een gedeelte van een niet spoedeisend geval van ernstige bodemverontreiniging. Dit betekent dat er een bodemverontreiniging aanwezig is, maar dat er bij het huidige gebruik geen risico's zijn. Een sanering is op korte termijn, vanuit milieuhygiënisch oogpunt, niet noodzakelijk. Een tijdstip voor sanering blijft in het besluit daarom achterwege.

UTRECHTSEWEG ONG./SPOORVIADUCT

Zienswijze

Belanghebbenden krijgen de gelegenheid om hun zienswijze te geven over ons plan om de ernst en de spoedeisendheid van de bovengenoemde bodemverontreiniging op het grondgebied van de gemeente Arnhem vast te stellen. Tot vier weken na deze pu­blicatie kunt u uw zienswijze sturen naar: Dienst Stadsbeheer, afdeling Milieu, Postbus 9200, 6800 HA Arnhem.

Inzien

De ontwerpbeschikking is vanaf morgen vier weken in te zien bij het Loket BWL (zie Algemene toelichting INZIEN).

9 juli 2008