Gemeente Leidschendam-Voorburg


Installatie Wmo participatieraad

8 juli 2008 - Woensdag 2 juli j.l. heeft wethouder Rensen namens het college tijdens een feestelijke bijeenkomst officiëel de Participatiraad Maatschappelijke ondersteuning en Sociale zaken Leidschendam-Voorburg geïnstalleerd.

Deze Participatieraad bestaat uit 2 deelraden: de deelraad Sociale zaken en de deelraad Maatschappelijke ondersteuning. De particpatieraad zal onder leiding staan van een onafhankelijke voorzitter die tevens het voorzitterschap heeft van de deelraden. Deze participatieraad adviseert het college van burgemeester en wethouders over vraagstukken die van belang zijn bij de Wet maatschappelijke ondersteuning en Sociale zaken zoals: Welke voorzieningen voor mensen met een beperking levert de gemeente? Hoe kan de gemeente mantelzorgers en vrijwilligers beter ondersteunen? Hoe zorgen we dat mensen in de buurt elkaar waar nodig een handje helpen? Hoe zorgen we er voor dat mensen weer zo snel mogelijk voorzien in hun eigen onderhoud? Wat kunnen we doen om armoede te voorkomen?

Hiermee ontstaat de mogelijkheid voor een sterke onafhankelijke adviesraad voor de brede maatschappelijke sector voor welzijn, zorg en inkomensondersteuning. Voor informatie of vragen kunt u voorlopig terecht bij Wmo-coördinator van de gemeente mevr. van Luling 070- 300 9000.