Gemeente Giessenlanden


Cliënten WMO zijn tevreden

Cliënten die gebruik maken van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in Giessenlanden zijn zeer tevreden over de kwaliteit van ondersteuning. Bovendien geven de meeste van hen aan dat de ondersteuning bijdraagt aan het zelfstandig kunnen blijven wonen. Dat blijkt uit een onlangs gehouden tevredenheidsonderzoek onder mensen die gebruik maken van de voorzieningen in het kader van deze wet.

Giessenlanden telt 574 cliënten die gebruik maken van de Wmo. Dat kan gaan om hulp in de huishouding, maar bijvoorbeeld ook om het gebruik van hulpmiddelen. Een deel van deze cliënten heeft meegedaan aan het onderzoek en op een vragenlijst aangegeven hoe de ondersteuning gewaardeerd wordt. 95% van de cliënten is zeer tevreden over de kwaliteit van ondersteuning. Bij 96% van de cliënten voldoet de ondersteuning aan de verwachtingen en eveneens 96% vindt dat de ondersteuning aan de behoefte voldoet. 92% van de cliënten geeft aan dat de voorziening veel bijdraagt aan het zelfstandig kunnen blijven wonen.

Uitstekend

Dit onderzoek was de eerste meting naar tevredenheid van cliënten die gebruik maken van de Wmo. Giessenlanden scoort hierin een uitstekend resultaat. In het kader van de Wmo zijn gemeenten verplicht jaarlijks een tevredenheidsonderzoek uit te voeren op een of meer onderdelen van de wet.

Het onderzoek is uitgevoerd door SGBO, een onderzoeksbureau van de Vereniging Nederlandse Gemeenten. In totaal hebben 133 gemeenten aan het onderzoek deelgenomen.