Gemeente Elburg


080708 Beleidsplan Wmo

Persbericht

8 juli 2008

Beleidsplan Wmo

Op 8 juli jl. stelde het college van burgemeester en wethouders het conceptbeleidsplan 2008-2011 voor de Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) vast.

Volgens de huidige planning zal het plan in september as. in de gemeenteraad besproken en definitief vastgesteld worden.

Bij de totstandkoming zijn burgers en maatschappelijke organisaties uitvoerig betrokken.

Deze betrokkenheid heeft tot een duidelijke kwaliteitsimpuls geleid.

In het plan zijn 3 thema's benoemd:

`Meedoen', `Leefbaarheid in wijken/kernen',
`Voorkomen/signaleren/opvangen'. Op die manier wordt getracht samenhang te realiseren tussen de verschillende beleidsvelden.

In het plan is er prominente aandacht voor het bevorderen van sociale samenhang, voor het bevorderen van leefbaarheid en voor het ondersteunen van kwetsbare burgers.

Belangrijke doelgroepen zijn vrijwilligers en mantelzorgers, mensen met een beperking, maar ook `gewone' burgers, inwoners van wijken en kernen.

Het plan bevat een opsomming van activiteiten en voornemens die moeten leiden tot het realiseren van doelstellingen.

Jaarlijks zal verantwoording worden afgelegd van de voortgang van het plan. Het college denkt dit te doen door jaarlijks in het 2e kwartaal een verantwoordingsdag te organiseren.

In de Wmo krant die in november as. huis aan huis wordt verspreid zal uitvoerig worden ingegaan op de inhoud van het plan.

Het conceptplan is te vinden op de gemeentelijke website.