Gemeente Medemblik

Sportieve start

De JeugdVakantieSportWeek voor de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen is weer van start gegaan! Beachvolleybal, duiken met perslucht, free-running, golf, honkbal/ -softbal, kajakvaren, ponyrijden/ -verzorgen, poweryoga, roeien, skeeleren, snorkelen, sportvissen, stuntvliegeren, survivalzwemmen, tafeltennis, tennis, windsurfen en zeilen staan in het programma van de JeugdVakantieSportWeek 2008. In totaal zijn 404 plaatsen vergeven verdeeld over achttien activiteiten. De activiteiten zijn verspreid in de gemeenten Koggenland, Opmeer, Drechterland, Medemblik en Andijk en worden door Sportservice West-Friesland in samenwerking met verschillende sportaanbieders georganiseerd.

Voor ieder wat wils!
Door het uiteenlopende aanbod van activiteiten is er voor ieder wat wils. Poweryoga, gegeven door Poweryoga-Medemblik, is bijvoorbeeld een rustige activiteit,. De kinderen krijgen op een zeer ontspannen manier les van een ervaren docente en komen ook helemaal tot rust. Voor een meer actievere activiteit konden kinderen zich opgeven voor het roeien bij Roeivereniging De Kogge in Medemblik. Bij de activiteiten windsurfen en free-running waren de meeste plekken te verdelen, dit zijn daarom ook de activiteiten met de meeste inschrijvingen.

Persoonlijke ontwikkeling
Het ene kind leert sneller dan het andere, maar feit is dat ze allemaal wat leren. Talent is echter niet waar het om gaat tijdens de JeugdVakantieSportWeek. Dit project richt zich op de persoonlijke ontwikkeling van de kinderen, op wat voor niveau dan ook. Aan de instelling van de kinderen zal het niet liggen. De kinderen worden door de instructeurs omschreven als `erg enthousiast'. De één moet wat meer inspanning geven bij een activiteit dan de ander, maar dat zal de pret zeker niet drukken. Het gaat in de JeugdVakantieSportWeek erom dat de leerlingen een bepaalde basiskennis zullen krijgen, waardoor ze zelfstandig de activiteit in de zomervakantie zouden kunnen beoefenen. Verder is het natuurlijk een fantastische dagopvulling om de eerste twee weken van de zomervakantie door te komen.

Kijken bij één van de cursussen?
Tijdens de JeugdVakantieSportWeek is publiek welkom bij de activiteiten. Het programma vindt u op de website: www.sportservicewestfriesland.nl. Als u daar "Jeugdsportprojecten" aanklikt, ziet u het schema van de cursussen staan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sportservice West-Friesland, tel. 0229 - 28 77 01.