Gemeente Lisse

Gemeente financiert uw idee voor de buurt

Logo Hart voor je buurt

De gemeente nodigt inwoners uit met ideeën te komen voor hun buurt. Dit project heet 'Hart voor je buurt'. Het is de bedoeling dat u zelf uw plan ontwikkelt en uitvoert maar daar krijgt u geld voor als de jury uw idee honoreert. De gemeente heeft 15.000,-- beschikbaar.

Buurtgericht werken

Hart voor je buurt sluit goed aan bij het buurtgericht werken. Tot nu toe draaide het buurtgericht werken in Lisse vooral om de buurtschouwen. Hierbij krijgen problemen in de buitenruimte aandacht. Onder leiding van buurtregisseur Monique van der Weijden kijken we nu echter ook goed naar de leefbaarheid in de buurt in sociaal opzicht. Het doel is de buurt te motiveren om initiatieven op buurtniveau te ontplooien en mensen meer bij elkaar te betrekken. Dit vergroot de leefbaarheid en het woonplezier. Het project Hart voor je buurt sluit hier goed bij aan.

Meedoen?

Onder Buurtgericht werken leest u onder andere welke voorwaarden er gelden en hoe u uw idee kunt aanmelden. U kunt ook contact opnemen met Monique van der Weijden via (0252) 433 222 of u e-mailt naar gemeente@lisse.nl.

Laatst gewijzigd op: 7-7-2008 15:29