Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Motorrijdster rijdt door hek tijdens proefles

Publicatiedatum: 9-7-2008 9:49:23

EDE - Een 25-jarige vrouw uit Ede is dinsdagmiddag 8 juli rond half zes gewond geraakt tijdens een eenzijdig ongeval met haar motor.

Het ongeval gebeurde aan de Spinderweg tijdens een proefles. De vrouw was op het parkeerterrein aan het oefenen met haar motor en zou daarbij door een houten hek met prikkeldraad zijn gereden. Waarschijnlijk is de Edese in paniek geraakt toen zij haar motor niet volledig onder controle had en heeft ze daardoor veel gas gegeven. De vrouw liep bij het ongeval meerdere snijwonden op aan haar keel en neus en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. (08-096396)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beginnend bestuurder rijdt tegen verkeerszuil

Publicatiedatum: 9-7-2008 9:47:05

EDE - Een 26-jarige Edenaar is dinsdagavond 8 juli met zijn auto tegen een verkeerszuil aangereden aan de JT Tooroplaan. De beginnend bestuurder gaf aan dat hij voor een overstekende hond moest uitwijken.

Een getuige belde rond kwart over elf de politie nadat deze hoorde dat de auto tegen de zuil aanreed. Agenten ter plaatse troffen de man aan bij zijn auto. De beginnend bestuurder gaf aan dat de oorzaak een overstekende hond geweest was waardoor hij had moeten uitwijken. Omdat agenten alcohol bij de Edenaar roken, werd er een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat hij teveel gedronken had. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ademonderzoek wees uit dat hij met een promillage van 0,28 achter het stuur had gezeten. Voor een beginnend bestuurder is een promillage van 0,2 toegestaan. Tegen de man is proces - verbaal opgemaakt.
(08-096566)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053