Waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden



* Verkiezingen 2008

1000 jaar waterbeheer In de Stichtse Rijnlanden:

Boek "Utrechts water" ten doop

9 juli 2008 - Op zaterdag 12 juli wordt het boek "Utrechts water, 1000 jaar waterbeheer in de Stichtse Rijnlanden" ten doop gehouden. Dijkgraaf Patrick Poelmann van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden overhandigt dan het eerste exemplaar aan P.A.C. Beelaerts van Blokland, oud-commissaris van de Koningin in Utrecht en liefhebber van cultuurhistorie.

De Stichtse Rijnlanden is zich bewust van de cultuurhistorische betekenis van molens, gemalen, peilschaalhuisjes, polders en andere "waterstaatskunstwerken". Dat is de reden dat het waterschap schrijver Adriaan Haartsen heeft gevraagd om de geschiedenis van het waterbeheer in De Stichtse Rijnlanden te beschrijven.

Eerder had de heer Haartsen al voor De Stichtse Rijnlanden een inventarisatie van cultuurhistorisch waardevolle elementen uitgevoerd. Het waterschap wil de cultuurhistorische waarden van het watererfgoed in het werkgebied behouden en versterken. Waardevolle elementen wil het zoveel mogelijk in eigendom en eigen beheer houden en de kennis hierover delen met de inwoners van het gebied.

Andere middelen die het waterschap inzet voor het informeren van belangstellenden zijn informatieborden en het uitgeven van fiets- en wandelroutes. Deze zijn aan te vragen via de website van het waterschap www.destichtserijnlanden.nl.

Het boek "Utrechts waterbeheer" is vanaf volgende week voor EUR 17,95 te koop in de boekhandel of via www.matrijs.com.