Slecht zomerweer verzoorzaakt drukte op internetstadsportal

09/07/2008 10:09

Youropi.com

's-Hertogenbosch, 9 juli 2008

De combinatie van vakanties en het slechte zomerweer levert een forse stijging aan bezoekers op stadsportal Youropi.com. Deze plotselinge sterke groei wordt veroorzaakt door consumenten die op zoek gaan naar activiteiten om hun vrije tijd door te brengen waarbij het weer van ondergeschikt belang is. Winkelen, binnenactiviteiten en uit eten zijn de populairste redenen om naar de stad te trekken.

"We merken duidelijk aan de aard van de zoekopdrachten dat veel consumenten hun vrije tijd op dit moment in en rondom een stad doorbrengen. Zo wordt er veel gezocht op parkeerinformatie, winkelopeningstijden, activiteiten en restaurants in een stad ', aldus oprichter en CEO John van Vroenhoven. De populairste steden op dit moment zijn Maastricht, Brugge, Den Bosch, Knokke en Middelburg.

Met uitgebreide informatie over ruim 40 steden in o.a. Nederland en België kan op Youropi.com gezocht worden wat er in en om een stad te doen is.

www.youropi.com is een gratis interactieve stadsgids en richt zich op de vrijetijdsbesteding van mensen tussen 25 en 40 jaar in Nederlandse en Europese steden. De site beschrijft de bijzondere en leuke plekken van een stad en heeft een sterke focus op winkels, restaurants, hotels, activiteiten en evenementen. Daarnaast kan handige stadsinformatie zoals parkeren, winkelopeningstijden en de bereikbaarheid worden geraadpleegt.

Het unieke aan Youropi.com is dat het eigen redactieteam samenwerkt met lokale experts. Bedrijven en bezoekers dragen ook zelf bij aan de content op de website waardoor deze up to date blijft. Zij kunnen er naast informatie raadplegen ook zelf reviews, tips en bedrijven plaatsen De website richt zich puur op informatie en verkoopt geen reizen of tickets. Het verdienmodel is puur gebaseerd op advertenties.

Het bedrijf is in snel tempo de database aan het verrijken en breidt het aanbod van steden snel uit. Inmiddels is al over 43 steden uitgebreide informatie terug te vinden.





http://www.youropi.com