Universiteit van Amsterdam

Michael Merry benoemd tot hoogleraar Opvoedkunde

Dhr. prof. dr. M.S. Merry (1968) is benoemd tot hoogleraar Opvoedkunde, in het bijzonder Grondslagen en Geschiedenis van de Onderwijskundige Wetenschappen, aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Foto: Jeroen Oerlemans

De onderzoeksinteresses van Michael Merry gaan uit naar de motivatie van ouders bij de schoolkeuze van hun kinderen, schoolkeuzetrajecten en schoolreglementen. In recente publicaties verkent Merry verschillende onderwerpen, waaronder de financiering van religieuze scholen, patriottisme, begaafdheid, en de vorming van identiteit. In het bijzonder is hij deskundig op het terrein van de scholing van etnische en religieuze minderheden in westerse landen. Hij is de auteur van Culture, Identity and Islamic Schooling: a philosophical approach (Palgrave, 2007).

Merry was sinds 2005 als gastdocent op het terrein van de Onderwijskunde werkzaam aan Beloit College (Wisconsin, VS). Voor die tijd werkte hij onder andere als docent bij de Cardinal Stritch University in Milwaukee (VS).