Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Oude dame overvallen in eigen woning

Publicatiedatum: 9-7-2008 10:10:55

ARNHEM - Een 87-jarige bewoonster van de Dalweg in Arnhem is dinsdagavond 8 juli overvallen in haar eigen woning. De politie stelt een onderzoek in.

Bij de bewoonster werd omstreeks 21.45 uur aangebeld, waarna zij open deed. Twee mannen staan met een smoes aan de deur en duwen vervolgens de vrouw de woning in waardoor zij komt te vallen. Onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp zouden zij de vrouw hebben gevraagd naar waardevolle spullen. De overvallers doorzoeken de woning en gaan er vandoor met een linnen tas met daarin een portemonnee. Volgens het slachtoffer zou het gaan om twee blanke mannen, beiden tussen de 20 en 30 jaar oud, met een normaal postuur. De politie stelt woensdag een buurtonderzoek in en is naarstig op zoek naar getuigen. Personen die dinsdagavond in de omgeving van de Dalweg iets verdachts hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of recherchearnhem@gelderland-midden.politie.nl. (08-096562)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rivierenland

---

Automobilist rijdt onder invloed

Publicatiedatum: 9-7-2008 10:14:37

BEMMEL - De politie heeft dinsdagmiddag 8 juli een 39-jarige man uit Bemmel aangehouden wegens rijden onder invloed. Het rijbewijs van de bestuurder bleek al eerder te zijn ingevorderd.

De man werd rond half vijf tijdens een routinecontrole staande gehouden aan de Hoplaan. Omdat agenten alcohol roken bij de man werd hem gevraagd mee te werken aan een blaastest. De Bemmelnaar weigerde mee te werken aan de test, maar wilde wel mee naar het bureau voor ademonderzoek. Daar bleek dat hij met een alcoholpromillage van 0,80 achter het stuur had gezeten. Het rijbewijs van de man bleek al eerder te zijn ingevorderd wegens rijden onder invloed. De auto werd daarom in beslag genomen. Tegen de man is proces - verbaal opgemaakt. (08-096375)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---