Datum: 9 juli 2008

Hillegom Verkeersongeval Dinsdag 8 juli vond om 21.45 uur op de Hyacintenlaan een verkeersongeval plaats. Een 58 jarige fietser uit Hillegom reed de Hyacintenlaan op en werd aangereden door een 39 jarige automobilist uit De Zilk. Deze bestuurder reed in de richting van de Veenburgerlaan en probeerde nog de fietser te ontwijken door hard te remmen. Door het natte wegdek raakte hij de fietser alsnog. De Hillegommer werd met een beenwond overgebracht naar het ziekenhuis.

Leiden Aanhouding voor heling fiets De politie heeft dinsdagavond 8 juli een 16 jarige fietser uit Wassenaar aangehouden op verdenking van heling van een fiets. De jongen werd op de Lammermarkt aangesproken door agenten omdat de fiets kenmerken van diefstal vertoonde. Uit de politiegegevens bleek dat in april dit jaar aangifte van diefstal van de fiets was gedaan. Hierop werd de Wassenaarder aangehouden. Hij zou de fiets van zijn moeder hebben geleend. De politie doet verder onderzoek.

Alphen aan den Rijn Aanhouding voor poging inbraak De politie heeft woensdag 9 juli om 04.45 uur een 31 jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van poging inbraak in c.q. vernieling aan een woning aan de Aardster. De bewoner belde de politie toen de verdachte herrie maakte aan de deur en deze probeerde open te krijgen. De verdachte die onder invloed van alcohol was wilde een vermeend geleend goed uit de woning halen. De politie heeft hem ter plaatse aangehouden.

Bodegraven Getuigen van vernieling auto's gezocht De politie stelt een onderzoek in naar de dader(s) van vernielingen aan auto's en verzoekt getuigen zich te melden. De vernielingen werden gepleegd tussen woensdag 25 juni en donderdag 3 juli, vermoedelijk in de nachtelijke uren. Dertien bewoners hebben aangifte gedaan. Zij ontdekten diepe krassen, deuken en kapotte spiegels aan hun auto's. Ook hebben personen over een aantal van de auto's gelopen. De auto's stonden geparkeerd op onder meer het Hoornblad, het Beiershof, Hollandshof en de Karperlaan. De politie vraagt buurtbewoners om informatie via een brief. Getuigen kunnen contact opnemen via 0900 - 8844.

Bodegraven Verkeersongeval Dinsdag 8 juli even na 16.00 uur vond op de kruising Burgemeester Le Coultrestraat/Spoorlaan een aanrijding plaats. Een 72 jarige fietsster uit Bodegraven reed evenals een 19 jarige bestelautobestuurder over de Burgemeester Le Coultrestraat in de richting van de Zuidzijde. Daar wilde de fietsster vermoedelijk oversteken en zag ze de achter haar rijdende auto over het hoofd. De vrouw werd voor controle overgebracht naar het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --