Gemeente Lansingerland


Persbericht
8 juli 2008

Mijlpaal in de ontwikkeling van Bleizo

Transformator- en schakelstation naar andere kant A12

Het transformator- en schakelstation van landelijk netbeheerder TenneT verhuist in 2010 van de noordkant naar de zuidkant van de A12. Dit staat in de overeenkomst die de colleges van de gemeenten Zoetermeer en Lansingerland met TenneT hebben getekend. Het huidige transformator- en schakelstation ligt precies in het gebied waar de gemeenten Zoetermeer en Lansingerland het toekomstige vervoersknooppunt Bleizo willen hebben. Daarom is het nodig het transformator- en schakelstation te verplaatsen. TenneT is bereid te verhuizen naar een locatie in Hoefweg-Zuid.

Bleizo wordt het nieuwe NS-station aan de spoorlijn Utrecht - Den Haag. Bleizo staat niet alleen voor het nieuwe NS-station, maar ook voor de hoogwaardige inrichting van het gebied eromheen. Het gaat om het gebied rond de A12 aan de zuid-oostkant van Zoetermeer en aan de noordkant van Lansingerland. Beide gemeenten besloten in januari 2008 gezamenlijk het gebied en station Bleizo te ontwikkelen. Het is een gebied dat nu dreigt te verrommelen, maar dat zich met de komst van dit openbaar vervoersknooppunt verzekerd weet van werkgelegenheid, betere bereikbaarheid met het openbaar vervoer en een parkachtige uitstraling.

TenneT werkt samen met de ministeries van Economische Zaken en VROM aan een nieuwe verbinding door de Randstad. Het schakelstation vormt straks de schakel tussen de nieuwe noordelijke en zuidelijke verbindingen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Bestuurszaken van de gemeente Lansingerland, Cluster Communicatie, te bereiken onder het telefoonnummer (010) 800 43 70.