Gemeente Coevorden

Jonge automobiliste in de bloemetjes

De 18-jarige Linda Geugies uit Gees legde op woensdag 2 juli met goed gevolg haar rijexamen af. In het kader van een gezamenlijke actie van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Coevorden, en de gemeente Coevorden reikte wethouder Geert Braam haar het felbegeerde roze kaartje uit.

De actie is bedoeld om jonge automobilisten bewust te maken van de gevaren die zij lopen. Van alle verkeersdoden is circa één op de zes tussen de 18 en 24 jaar. De risico's die jonge automobilisten lopen komen onder andere voort uit gebrek aan ervaring, het gebruik van alcohol en drugs achter het stuur, een lager risicobesef en te hard rijden.

Goede start
Samen met het rijbewijs ontving Linda een bos bloemen en een envelop met daarin informatie over de gevaren van alcohol in het verkeer, tips over snelheid en het dragen van de autogordel, een aanmeldings-formulier voor een dag Trials en een leuke sleutelhanger. Linda begon op 8 maart 2008 aan haar rijlessen en haalde haar rijbewijs binnen 4 maanden. Met alle informatie van Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Coevorden kan ze een goede start als chauffeur maken.