Persberichten stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 09-07-2008

Woninginbrekers op heterdaad aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 juli twee mannen aangehouden in een flat aan de Yokohamadreef. De mannen hadden geprobeerd bij een woning in te breken.

Rond 01.55 uur kreeg de politie een melding van een oplettende burger die twee mannen had gezien die zich verdacht gedroegen. De getuige gaf aan dat de mannen niet in de flat thuishoorden en bezig waren een deur van een woning open te breken.

De politie zette de flat aan twee kanten af en doorzocht het gebouw. Al snel troffen zij op de vijfde etage twee mannen 34 en 35 jaar uit Hogeveen en Utrecht aan. De mannen konden zich niet legitimeren en hadden geen geloofwaardige verklaring over hun aanwezigheid in de flat. Het tweetal werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Dronken in de scootmobiel

UTRECHT Op het Westplein heeft de politie een dronken man aangehouden die met zijn scootmobiel op zijn kant terecht kwam.

De politie kreeg omstreeks 02.05 uur een melding dat op het Westplein een aanrijding had plaats gevonden met een scootmobiel. Ter plaatse troffen agenten een scootmobiel op de zijkant aan. Naast het wagentje lag een 47-jarige man uit Utrecht. De man was rondom dronken. Getuigen verklaarden dat zij gezien hadden dat de man de macht over zijn stuur was verloren ter hoogte van een drempel aan de Kanaalstraat.

Hierdoor viel de scootmobiel om en raakte de Utrechter licht gewond. Op het bureau wees de ademanalyse 650 ug/l uit. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur.

Oplettende burger voorkomt inbraak

UTRECHT Een oplettende burger wist in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 juli een inbraak te voorkomen door snel de politie te bellen.

Een getuige belde rond 01.20 uur naar de politie omdat hij gezien had dat een man buitengewoon veel interesse had in geparkeerde autos aan de Wittevrouwensingel. In de omgeving werd een man aangetroffen die volledig aan het opgegeven signalement voldeed.

De 54-jarige verdachte werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De man had een wazige verklaring voor zijn aanwezigheid. Door snel optreden van de getuige is vermoedelijk voorkomen dat de man een inbraak kon plegen.

Twee mannen aangehouden voor diefstal van een motorfiets

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond twee mannen aangehouden voor het stelen van een motorfiets.

Rond 20.05 uur kreeg de politie een melding van een burger die zag dat twee onbekende mannen met een motorfiets uit de parkeergarage aan de Korte Nieuwstraat kwamen lopen. De man vertrouwde het niet en hield de mannen in de gaten. De politie kwam ter plaatse een trof de mannen 27 en 29 jaar beiden uit Utrecht met de gestolen motorfiets aan. Het tweetal werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Beroofd van geld bij pinautomaat

UTRECHT Dinsdagmorgen werd een vrouw van haar geld beroofd toen zij gepind had bij een automaat aan de Potterstraat. De verdachte kon later worden aangehouden.

Een 18-jarige vrouw uit Goirle stond omstreeks 07.30 uur geld te pinnen uit een automaat aan de Potterstraat. Op het moment dat de vrouw het geld in haar portemonnee wilde stoppen, stond een onbekende man achter haar. De man pakte haar stevig vast en nam een deel van het net gepinde geld van haar af. Hierna kreeg de vrouw een klap in haar gezicht en rende de verdachte weg.

Een getuige die de beroving zag gebeuren liep nog enige tijd achter de verdachte aan en gaf een uitstekend signalement van de man aan de politie door. Zon 20 minuten later zagen agenten de verdachte op de Catharijnesingel lopen en kon hij worden aangehouden. Het betrof een 39-jarige man uit Maarssen. De man werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Aangehouden voor belediging

UTRECHT De politie heeft op de Zwanenvechtlaan twee personen aangehouden omdat zij de agenten beledigden.

Tijdens de surveillance reden agenten over de Zwanenvechtlaan. Op het moment dat zij een groepje jeugd passeerden, werden door twee personen zonder enige aanleiding diverse beledigende teksten geroepen. Nadat de jongens de agenten voor alles hadden uitgemaakt renden zij weg. De twee jongens 16 en 19 jaar beiden uit Utrecht werden aangehouden en meegenomen naar het bureau. Nadat zij een bekeuring hadden gekregen, konden zij weer naar huis.