Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Epe/ Emst - Tweede dodelijk slachtoffer bij aanrijding    |
|     |fietsers                                                  |
Het ongeval dinsdagmiddag 8 juli op de Langeweg in Epe waarbij een dodelijk slachtoffer viel te betreuren, een 60-jarige inwoner uit Jubbega, heeft een tweede dodelijk slachtoffer geëist. Een 47-jarige vrouw uit Lippenhuizen is rond middernacht in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. Bij het ongeval raakten nog twee mensen gewond, één van hen ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Het ongeval werd rond 16.20 uur gemeld en vond plaats op een buitenweg aan de rand van de plaats Epe. De verkeersongevallendienst heeft een eerste onderzoek ingesteld en van de automobilist, een 85-jarige man uit Epe, is een eerste verklaring opgenomen. Hieruit blijkt dat de fietsers even tevoren door een bestelauto waren ingehaald en hij de fietsende echtparen te laat heeft opgemerkt. Nadat hij hen had geschept is de auto aan de linker kant van de weg via een heuveltje gelanceerd en via een weiland in een sloot terecht gekomen. Het vermoeden bestaat dat de bestuurder een black out heeft gehad of onwel was op het moment van de aanrijding. Hij is hiervoor naar het ziekenhuis gebracht.

Gezien de aard van de melding was direct duidelijk dat er een dodelijk slachtoffer te betreuren was en meerdere gewonden. Alle hulpverleningdiensten rukten met meerdere eenheden uit en een traumahelikopter werd naar de plaats van het ongeval gestuurd.

De hulpverlening aan de slachtoffers, het onderzoek door de verkeersongevallendienst, het verwijderen van de beschadigde voertuigen en het schoonmaken van het wegdek door de brandweer heeft geruime tijd geduurd. De politie zoekt getuigen die vóór het ongeval de bewuste auto, een stationcar, hebben zien rijden. Men kan contact opnemen met de politie via 0900 - 8844.

|     |Ermelo - Rijbewijs ingevorderd beginnend bestuurder       |
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 9 juli het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige man uit Ermelo. De man reed met een te hoge snelheid over de Putterweg in de richting van Ermelo. Op de Varenlaan kon hij worden aangehouden. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

De automobilist reed omstreeks 01:00 uur op de Putterweg naar Emelo en viel op doordat hij met hoge snelheid reed. Hierop werd hij gevolgd en op de Varenlaan staande gehouden. De man reed in de bebouwde kom met een snelheid van 92 km per uur waar 30 km is toegestaan. De 19-jarige man werd meegenomen naar het politiebureau waar zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Nunspeet - Jongeman gewond geraakt na bedrijfsongeval     |
Een 19-jarige jongeman uit 't Loo (Oldebroek), is dinsdag 8 juli gewond geraakt nadat hij tijdens zijn werk van een steiger is gevallen op het Larikserf in Nunspeet. Het slachtoffer werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De jongeman was omstreeks 16:15 uur aan het werk op een steiger bij een woning aan het Larikserf. Hij viel door nog onbekende oorzaak van de steiger af en kwam op de tegels terecht. Een traumahelikopter kwam ter plaatse, maar vloog door naar het ernstige ongeval in Epe. Het slachtofferis met onbekend letsel met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval.

|     |Putten - Man aangehouden voor winkeldiefstal              |
De politie heeft een 28-jarige man uit Polen op dinsdag 8 juli aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De man had even daarvoor in een winkel aan de Hoge Eng-oost diverse kledingstukken weggenomen zonder deze te betalen.

Omstreeks 16:20 uur kreeg de politie de melding dat een groepje mannen zich vreemd gedroeg in het centrum van Putten. De 28-jarige man werd op de Verlengde Dorpsstraat aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij bleek bij een winkel aan de Verlengde Dorpsstraat mascara te hebben weggenomen en dit was door een getuige gezien. Even daarvoor had hij bij een winkel aan de Hoge Eng-Oost diverse kledingstukken buit gemaakt. De man werd ingesloten voor nader verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

EINDE BERICHTEN

-----------------------
(

(


---- --