Politie Haaglanden

Persberichten 9 juli

Haaglanden, 09-07-2008

Aanhoudingen na gewelddadige straatroven
Den Haag De politie heeft dinsdag 8 juli twee mannen aangehouden die worden verdacht van twee gewelddadige straatroven. Omstreeks half drie s nachts werd een 15-jarige jongen uit Den Haag op de Loosduinseweg - ter hoogte van de Gaslaan tegengehouden door twee mannen. Een van hen gaf het slachtoffer een kopstoot en eiste zijn fiets en persoonlijke bezittingen. Hierna gingen de twee er vandoor. Ongeveer twintig minuten later werden twee jongens van 18 jaar ter hoogte van de zevensprong tegengehouden door vermoedelijk dezelfde mannen. Een van deze mannen haalde direct uit met een groot stuk hout. Een van de slachtoffers werd onder meer op zijn hoofd geraakt en verloor het bewustzijn. De ander werd gedwongen zijn fiets en portemonnee af te staan. De daders gingen er daarop vandoor. Politieagenten konden even later in de omgeving een van de vermoedelijke daders aanhouden. Deze 23-jarige man uit Den Haag fietste op de fiets van het slachtoffer en had bloed aan zijn handen. Dankzij onderzoek kon dinsdag aan het einde van de middag ook een tweede verdachte worden aangehouden. Het gaat om een 18-jarige man uit Den Haag. Beide verdachten hebben inmiddels bekend en zitten nog vast.

Rijbewijs snelheidsmaniak ingenomen
Den Haag Een 26-jarige Hagenaar moest gisteravond zijn rijbewijs bij de politieagenten inleveren. Surveillerende agenten zagen de verdachte het rode verkeerslicht negeren op de kruising Haagweg/Herenstraat. De man reed vervolgens met hoge snelheid in de richting van de A13. Zijn gemeten snelheid was 174 km/u. Uiteindelijk kon de man worden staande gehouden bij een tankstation op de snelweg. De verdachte gedroeg zich ten opzichte van de politiefunctionarissen recalcitrant , ging mobiel bellen en weigerde zich te identificeren en vragen te beantwoorden. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Politie zoekt getuigen overval Westvlietweg
Den Haag Een 45-jarige Hagenaar werd vanmorgen rond 01.30 uur aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een overval op een sportcomplex aan de Westvlietweg. Kort daarvoor kreeg de politie een melding dat drie mannen het pand waren binnengedrongen, de medewerkers hadden bedreigd en uiteindelijk waren weggerend richting de Herenstraat in Voorburg. Toen één van de medewerkers na sluitingstijd het complex verliet, werd hij buiten opgewacht door de onbekende mannen. Het slachtoffer werd naar binnen geduwd en geslagen. Onder bedreiging van een vuurwapen werden ook zijn nog aanwezige collegas gedwongen zich koest te houden. Uit de groep collegas wisten twee van hen te ontkomen en de politie te bellen. De overvallers merkten dit en gingen er direct vandoor. De politie hield al snel een 45-jarige verdachte aan. De politie wil graag in contact komen met mensen die getuigen waren of informatie hebben over deze overval. Zij worden verzocht te bellen met Bureau Ypenburg/Leidschenveen via 0900-8844

Dronken vrouw rijdt door na aanrijding
Den Haag De politie kreeg dinsdagmiddag rond 16.00 uur een melding dat een vrouw in een parkeergarage aan de Madridweg met haar auto tegen twee andere geparkeerde autos was gebotst en daarna was doorgereden. Kort daarna zagen agenten de vrouw die aan het signalement voldeed de garage uitrijden en lietzen zij haar stoppen. De 56-jarige Haagse rook behoorlijk naar alcohol en moest een blaastest afleggen. Na meerdere pogingen werd de blaasproef gestaakt en werd de dame in kwestie meegenomen naar het bureau. Daar werd opnieuw een test afgenomen en met als resultaat 820 ugl. Het rijbewijs is ingenomen en voor het doorrijden na aanrijding proces-verbaal is opgemaakt.

Verzachtende omstandigheden?
Den Haag De politie controleerde dinsdag 8 juli 2008 een 26-jarige Haagse automobiliste op de Landscheidingsweg. Uit onderzoek bleek dat zij voor 700 euro aan boetes open had staan. Ze wilde niet betalen waarop de agenten haar auto in beslag namen. Verder had de Haagse te diep in het glaasje gekeken. Aan het politiebureau blies zij 920 ugl. Haar rijbewijs was vorig jaar al ingevorderd vanwege het rijden onder invloed. Als verklaring voor haar gedrag verklaarde de vrouw een hoge managementfunctie te hebben die gepaard gaat met zakelijke borrels om de contacten met haar klanten te onderhouden. Dat zij dan vervolgens toch achter het stuur van haar auto stapte, was volgens de vrouw te wijten aan het feit dat zij niet op de fiets bij haar klanten aan kan komen. Tegen de beschonken dame werd proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden na poging tot inbraak
Den Haag De politie heeft dinsdag 9 juli een 21-jarige man uit Den Haag aangehouden die wordt verdacht van een poging tot inbraak. Een surveillerende politieagent zag omstreeks half negen in de Monstersestraat twee mannen bij een open raam staan. Toen de mannen de agent in de gaten kregen, zetten zij het op een lopen. Tijdens hun vlucht liet een van de verdachten een schroevendraaier vallen, de ander gooide een paar handschoenen weg. De agent wist een van de mannen aan te houden. Het raam waarbij de mannen stonden, bleek later braaksporen te vertonen.

Geen enkele automobilist in de fout
Den Haag/Loosduinen Op de Machiel Vrijenhoeklaan hield de politie dinsdagochtend tussen 07.00 en 10.00 uur een snelheidscontrole met de lasergun. Van de 270 passanten, werd bij geen van hen een overschrijding van de maximum snelheid gecontroleerd.

Zes aanhoudingen
Den Haag De politie heeft dinsdag 9 juli zes personen aangehouden die het in de tramtunnel onder de Grote Markt aan de stok hadden gekregen met beveiligers van het openbaar vervoerbedrijf. De groep bekogelde de beveiligers in de tunnel met snoepjes. Ze weigerden de rommel op te ruimen en toen bleek dat de zes ook niet op een tram stonden te wachten, werd hen gesommeerd de tramtunnel te verlaten. In plaats van te vertrekken, bedreigden de zes een beveiliger. De man kreeg ook klappen en werd door de groep bijna onder een aankomende tram geduwd. De gealarmeerde politie wist na een achtervolging door de Haagse binnenstad zes personen van 14 tot en met 18 jaar aan te houden. Tijdens de achtervolging raakte een agent licht gewond.

Op gestolen fiets
Voorburg De politie hield dinsdag 8 juli om 21.20 uur een 41-jarige Haagse aan die op een fiets reed waarvan het slot ontbrak. Agenten zagen de man rijden over de Laan van Nieuw Oosteinde. Zij spraken haar aan waarna de vrouw verklaarde dat zij de fiets op straat had gekocht voor 30 euro. Zij kreeg een proces-verbaal wegens heling. Ook een 17-jarige Voorburger kon mee naar binnen. Agenten hielden de jongen diezelfde dag aan nadat zij hem op de Frans Cobellaan zagen rijden. Ook hier ontbrak een deugdelijk fietsslot. De politie onderzoekt of de jongen de fiets heeft gestolen.

Onder invloed
Wassenaar Een 44-jarige automobilist uit Wassenaar kreeg woensdag 9 juli kort na middernacht een proces-verbaal wegens rijden onder invloed. Politieagenten zagen de man rijden over de Hoflaan. Nadat zij hem aanspraken bleek dat hij te veel had gedronken. De man blies 520 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Politie zoekt getuigen overval
Rijswijk Twee mannen overvielen dinsdag 8 juli om 07.00 uur een supermarkt aan de Herenstraat, hoek Haagweg. De mannen bedreigden enkele winkelmedewerkers met een mes dwongen hen een geldbedrag af te staan. Hierna verlieten zij de winkel en renden weg in de richting van de Haagweg. Van de mannen ontbreekt ieder spoor. Het gaat om twee mannen van circa 20 jaar oud. Beiden hebben een Noord-Afrikaans uiterlijk. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze overval? Belt u dan met de politie van Bureau Rijswijk via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Keurige snelheid
Monster Op de Haagweg hield Politie Haaglanden dinsdag 8 juli tussen 17.00 uur en 23.00 uur een snelheidscontrole met de radarauto. In totaal werden 1118 passanten gecontroleerd op hun gereden snelheid. Het overgrote deel van de bestuurders hield zich keurig aan de maximum toegestane snelheid. Slechts 37 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/uur, waar 60 km/uur is toegestaan.

Drie keer veel te hard
Westland Een 24-jarige Hagenaar raakte woensdagmorgen zijn rijbewijs kwijt omdat hij herhaaldelijk met veel te hoge snelheid reed. De man trok omstreeks 02.55 uur de aandacht van surveillerende agenten toen hij met een snelheid van 145 km/uur over de A13 reed, terwijl daar een maximum snelheid van 100 km/uur geldt. Vervolgens trok de man op de A4, toegestane snelheid 100 km/uur, op tot een snelheid van 160 km/uur. Tot slot presteerde de snelheidsduivel het om op de Wippolderlaan in Delft een snelheid van 150 km/uur te bereiken, terwijl op die weg een maximum snelheid van 80 km/uur is toegestaan. De man werd aangehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kreeg tevens een proces-verbaal en zal zich later voor zijn rijkunsten moeten verantwoorden.

Recalcitrante verdachte
Delft Een 24-jarige Delftenaar verzette zich dinsdagavond 8 juli hevig tegen zijn aanhouding. Omstreeks 19.45 uur gingen agenten poolshoogte nemen op de Aart van der Leeuwlaan vanwege een melding van een vechtpartij. Ter plaatse troffen zij de Delftenaar met een bebloed gezicht aan. De man was niet aanspreekbaar en wilde weglopen. Nadat de man herhaaldelijk weigerde te blijven en zijn identiteitsbewijs te tonen, schold hij één van de agenten uit. Toen zij hem daarop wilden aanhouden, verzette de man zich hevig. De man werd onder controle gebracht en in de politiewagen gezet. Ook tijdens het transport naar het politiebureau bleef de Delftenaar zich hevig verzetten. Hij beet daarbij één van de agenten in de hand. De man werd ingesloten op het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Sloophuisje in brand
Delfgauw De brandweer moest dinsdag 8 juli om 13.30 uur in actie komen om een brand in een leegstaande woning aan de Zuideindseweg te blussen. Een omstander zag dat de woning in de brand stond en belde de brandweer en de politie. De woning brandde geheel uit. In opdracht van de gemeente werd het sloophuisje direct met de grond gelijk gemaakt. De oorzaak van de brand is niet bekend. De politie sluit gezien de voorgeschiedenis van het sloophuisje, brandstichting niet uit.

Paard in de sloot
Delfgauw De hulpdiensten rukten dinsdag 8 juli om 08.15 uur uit om een paard uit zijn benarde positie te halen. Het dier was in de sloot langs de Zuideindseweg te water geraakt. Met de nodige moeite wist de brandweer het onfortuinlijke dier weer op het droge te zetten.

Politie zoekt graffiti vandalen
Pijnacker De politie is op zoek naar vandalen die het park Tolhek en Mare aan de Parklaan met graffiti onder handen hebben genomen. Dinsdag 8 juli kreeg de politie kennis van de vernielingen die waarschijnlijk in het voorbije weekend zijn gepleegd. Onverlaten besmeurden met oranje verf (soort menie) afvalbakken, zitbankjes maar ook speeltoestellen. Ook bleek dat een boom was afgebroken en waren er enkele boompalen verwijderd. De schade bedraagt ruim 2.500 euro. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze vernielingen? Belt u dan met de politie van Bureau Pijnacker-Nootdorp via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Getuigen overval geldloper gezocht
Zoetermeer De recherche van Bureau Zoetermeer zoekt getuigen van een overval op een geldloper, dinsdag 8 juli omstreeks 10.45 uur bij winkelcenrtum Buytenwegh aan de Titus Brandsmahove. Twee donker geklede jongens op een scooter slaagden erin na een worsteling met de geldloper te vluchten met een onbekend geldbedrag. De jongens zijn gevlucht op een donkerkleurige scooter. Beide jongens droegen een helm. De recherche komt graag in contact met mensen die iets gezien hebben van de overval. Ook willen zij graag spreken met mensen die wellicht vlak voor de overval iets verdachts gezien hebben in de omgeving van het winkelcentrum Buytenwegh. Het is niet ondenkbaar dat de twee jongens de geldlopers in de omgeving hebben opgewacht. Heeft u informatie die de recherche wellicht kan helpen de daders te vinden? Neemt u dan contact op via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Jongen aangehouden voor vernieling
Zoetermeer Een surveillerende agent zag dinsdagavond 8 juli een groepje jongens met voorwerpen gooien in de richting van een school aan de Busken Huethove. Toen bleek dat er een ruit was gesneuveld, heeft de agent één van de jongens aangehouden na een korte achtervolging. Tijdens de aanhouding kwamen de twee ten val waarbij de jongen wat schaafwonden in het gezicht en en agent een schaafwond op zijn onderarm opliep. De 15-jarige Zoetermeerder werd naar het politiebureau gebracht waar zijn ouders in kennis werden gesteld. De politie onderzoekt de zaak en de betrokkenheid van de aangehouden verdachte.

Man aangehouden voor mishandeling
Zoetermeer Een 53-jarige Zoetermeerder werd dinsdagmiddag 8 juli aangehouden nadat hij op de Zwaardslootseweg een 14-jarige plaatsgenoot had geslagen. De jongen fietste met een 13-jarige vriend en een 12-jarige vriendin over het fietspad toen de man hen wilde passeren. Omdat het meisje kennelijk te veel naar links fietste, pakte de man haar bij de schouder en duwde haar opzij. Het meisje kon nog maar net voorkomen dat zij viel waarop haar 14-jarige vriendje besloot de man aan te spreken op zijn gedrag. De man was echter niet gediend van dit commentaar, trapte de jongen direct tegen zijn been en gaf hem drie vuistslagen in het gezicht. Een agent in burger die toevallig passeerde, hield de man aan en belde zijn collegas. Die brachten de man naar het politiebureau en maakten proces-verbaal tegen hem op.