Gemeente Beek


Hart voor Beek!

De gemeenteraad van Beek heeft onlangs besloten om de gemeente hartveilig te maken. Dit vanwege het feit dat 80% van alle hartstilstanden plaatsvindt in de eigen woonomgeving. De gemeente wil dit bereiken door actief mee te werken aan het oprichten van het Beeker Reanimatie netwerk. Reanimeren is het kunnen toepassen van hartmassage en het bedienen van een AED (defibrillator) bij iemand met een hartstilstand.

Om dit mogelijk te maken is de hulp ingeroepen van de binnen de gemeente Beek gevestigde EHBO verenigingen (Beek en Spaubeek) en het Rode Kruis. Samen met hen gaat de gemeente een werving starten onder de inwoners die al kunnen reanimeren en/of geleerd hebben om een AED (defibrillator) te bedienen, te vragen mee te werken aan dit systeem. Op deze wijze willen zij onnodig overlijden aan de gevolgen van een hartstilstand voorkomen.

Na de zomervakantie zal een grootscheepse campagne worden opgestart waarin de bedoelingen nog eens haarfijn uit de doeken worden gedaan. Deze campagne zal worden afgesloten rond 1 oktober met een grote manifestatie voor alle deelnemers.

GeĂŻnteresseerden kunnen zich nu al opgeven via info@gemeentebeek.nl. In de loop van augustus ontvangt men dan een formulier waarin wat meer gegevens gevraagd worden. Dat geldt ook voor de mensen die zich inmiddels al opgegeven hebben.

Voor nadere informatie kunt u bellen met tel. 046 43 89 222 en vragen naar dhr. Hamers.