Scania


2008-06-28

De zuinigste vrachtwagenchauffeur 2008 is bekend

Op het politiecircuit van Lelystad is op zaterdag 28 juni jl. de finale gereden van de wedstrijd `De Zuinigste Rijder van Nederland'.

In de categorie vrachtwagens wist Klaas Pot uit Friesland de route als zuinigste af te leggen. Uit handen van Tim Coronel ontving hij een cheque voor een geheel verzorgde dag Scania Driver Training en de wisselbokaal `Het gouden gaspedaal'.

De competitie vormt een onderdeel van de campagne `Het Nieuwe Rijden', een initiatief van de ministeries van Verkeer en Waterstaat en VROM, dat wordt uitgevoerd door Senternovem. In drie categorieën, te weten personenwagens, teams en vrachtwagens, werd gestreden om het laagste verbruik. Klaas Pot was de meest zuinige chauffeur op zowel het politiecircuit als tijdens de rit op de openbare weg. De route liep deels door het drukke centrum van Lelystad, waar het echt aankwam op de chauffeurskwaliteiten en voertuigbeheersing. Het draait deze competitie dan ook om de invloed die de chauffeur kan uitoefenen op de prestaties van de truck op het gebied van brandstofverbruik, met als direct resultaat een mindere belasting van het milieu. De wedstrijd werd begeleid door de Overkoepelende Stichting Chauffeursevenementen (OSC). Scania leverde met drie Scania Driver Training trekker-opleggercombinaties het materiaal voor de finale.

Finalisten-DZR-2008-332

Klaas Pot uit Friesland (midden) is de meest Zuinige Vrachtwagenchauffeur van 2008 (foto: Chris van Houts)