Gemeente Smallingerland


* | 2008

* | Juli

* | Conceptvisie Oudega 2025 gereed

Conceptvisie Oudega 2025 gereed

Vorige week is de concept-dorpsvisie Oudega 2025 door het college van B&W vrijgegeven voor inspraak.

Naast het dorpsbelang Oudega hebben ook Accolade (voorheen woningbouwvereniging Smallingerland) en de twee schoolbesturen in Oudega de conceptvisie in bezit gekregen. Bij het gemeentebestuur van Smallingerland lag een nadrukkelijke vraag naar een langetermijn visie voor Oudega, waar de ontwikkelingsmogelijkheden van het dorp voor een periode van 15 à 20 jaar in beschreven worden.

Inmiddels is de ontwikkeling 'Gariperwei' zo goed als afgerond, maar er zijn natuurlijk diverse andere actuele kwesties. Zo is een belangrijk onderdeel van de visie de vraag hoe om te gaan met de situatie van de voormalige zuivelfabriek en de directe omgeving. Ook wordt er ingegaan op verschillende gebieden als werken/werkgelegenheid, maatschappelijke voorzieningen (sport, cultuur etc.), wonen, recreatie, verkeer en de versterking van de historische betekenis. Ook de kansen en mogelijkheden over de ontwikkelingen rondom het Berenat komen aan de orde.

Met name het Dorpsbelang gaat de inhoud van de visie komende tijd ter discussie aan het dorp voorleggen. In het najaar worden de reacties verzameld en teruggekoppeld aan de gemeente. Als vervolgactiviteit op deze visie wordt uiteindelijk een stedenbouwkundig uitwerkingsplan voor de locatie van en rond de voormalige zuivelfabriek ontwikkeld.