Perberichten Rijn & Venen, 11.15 uur

Utrecht, 09-07-2008

Crossmotoren gestolen

TIENHOVEN Op maandagochtend 7 juli werden uit een garage twee crossmotoren gestolen.

Rond 08.50 uur zag een getuige dat een man bij een woning aan de Ds. Van Schuylenburglaan aanbelde. Er werd niet opengedaan en de man liep weg. Ongeveer tien minuten later zag de getuige twee mannen met allebei een crossmotor door de straat lopen. Eén van deze mannen was degene die bij de woning had aangebeld.

Even later bleek dat het tweetal aan de achterzijde van de woning in de garage hadden ingebroken en daar de twee crossmotoren hadden gestolen. Het gaat om twee crossmotoren (dus zonder kenteken) van het merk KTM, één van het type 125 SX (± 8 jaar oud) en een bijna nieuwe type 144 SX (beiden soortgelijk aan het model op bijgevoegde foto).

KTM

De politie is gestart met een onderzoek. Daarbij bleek dat wandelaars mogelijk één van deze motoren rond de Maarsseveenseplassen hadden zien crossen. Dat hadden zij op dat moment niet direct aan de politie gemeld.

Aan getuigen van de inbraak of aan mensen die op of na maandag 7 juli de motoren hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Koperdiefstallen

WOERDEN Twee mannen werden op dinsdag 8 juli aangehouden voor een koperdiefstal. Dat bleek niet de eerste diefstal te zijn.

Rond 15.30 uur zag een uitvoerder, een 22-jarige man uit Reeuwijk, bij een bouwplaats aan het Stormmeer dat twee mannen twee dozen met koperdraad uit een loods pakten en in een bestelbus zetten. De uitvoerder sprak het tweetal, mannen van 21 en 41 jaar oud en afkomstig uit Drunen en Alem, aan. Het bleek dat zij de dozen hadden gestolen en de politie werd gewaarschuwd. Het koperdraad had een waarde van ongeveer 600.

Het tweetal werd door de agenten naar het politiebureau overgebracht. Bij hun verhoor bekende zij niet alleen de diefstal van die dag, maar zij bekenden ook de dag daarvoor uit dezelfde loods twee dozen met koperdraad te hebben gestolen. Deze stonden thuis bij de 41-jarige verdachte en werden in beslag genomen. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt.

Alcohol

MAARSSEN Een automobilist werd op dinsdagavond 8 juli aangehouden omdat hij met een slok te veel op achter het stuur zat.

Net voor middernacht werd een 33-jarige automobilist uit Breukelen op de Straatweg gecontroleerd. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 415 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijke maximum is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.