Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers


PERSBERICHT: Feestbussen Gent vertrekken vanaf Zuid BTTB: busgebruiker moet verder lopen

Tijdens de Gentse Feesten zullen de nachtbussen voortaan vertrekken vanaf het Zuid in plaats van de Korenmarkt. De Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers (BTTB) is niet te spreken over deze verhuizing.

Gebruikers van de succesvolle nachtbussen zullen voortaan de bus moeten nemen aan het Zuid in plaats van de Korenmarkt. Het Zuid bevindt zich op circa een kilometer van de Korenmarkt en St-Jacobs, de belangrijkste locaties van de feestenzone. De BTTB is niet te spreken over deze verhuizing: het maakt het gebruik van het openbaar vervoer een stuk minder aantrekkelijk. De BTTB vreest dat heel wat feestengangers onaangenaam verrast zullen zijn als zij tevergeefs hun nachtbus op de Korenmarkt zoeken.

Automobilisten worden voortaan beter bediend dan gebruikers van het openbaar vervoer: de parkeergarages St-Michielsparking, Vrijdagmarkt, Reep en Kouter liggen alle dichter bij de Feestenzone dan de bushaltes aan het Zuid.

De laatavondbussen van de lijnen 3, 17, 18, 38 en 39 rijden tot 1:10 's nachts wel over de Korenmarkt. Wat voor deze bussen kan, moet voor de nachtbussen evengoed mogelijk zijn. Wel is het nodig de dienstregelingen op elkaar af te stemmen om te vermijden dat de nachtbussen en de late "gewone" bussen en trams elkaar in de weg rijden.

Voortaan zullen er op de nachtbussen zelf geen tickets meer worden verkocht. De klanten worden doorverwezen naar de voorverkooppunten en de automaten. Op zich een goede zaak: ticketverkoop aan boord zorgde in het verleden voor heel wat oponthoud. Alleen vreest de BTTB dat er aan het Zuid onvoldoende verkoopcapaciteit is: de klanten van de 12 nachtbussen - die vorig jaar een ticket op de bus zelf kochten - zullen nu terechtkunnen aan één automaat en één loket. Veel te weinig, aldus de BTTB. Als het dan toch het Zuid wordt, stelt de BTTB voor daar bijkomende voorverkoopmogelijkheden te voorzien. Dit kan omdat er van de drie aanwezige loketten slechts één voor de voorverkoop wordt gebruikt.

terug 08/07/2008