Persberichten Lekstroom, 11.20 uur

Utrecht, 09-07-2008

Man beroofd: waarde ruim 10.000 euro

NIEUWEGEIN Een man deed op dinsdag 8 juli aangifte van een beroving die op zondag 6 juli plaatsvond.

Op zondag parkeerde een 38-jarige man uit Nieuwegein zijn auto rond 18.30 uur op de Achterweg. De man wilde voor zijn hobby daar fotos gaan maken en had daarvoor fotoapparatuur bij zich. Hij stapte uit en zag dat een crossmotor met twee opzittenden over de Achterweg reed. De motor passeerde hem en de Nieuwegeiner vertrouwde het niet. Hij wilde zijn fotoapparatuur terug in de auto leggen, maar op dat moment kwam de motor terugrijden.

De motor stopte naast de Nieuwegeiner. Hij werd door één van de inzittenden met een slagvoorwerp bedreigd en vervolgens gingen de verdachten er met zijn tas met foto- en videoapparatuur vandoor. De apparatuur heeft een waarde van meer dan 10.000 euro.

Signalementen:

Bestuurder: blanke man, 18 25 jaar, 1.80 1.90 meter en een normaal postuur. Hij droeg een zwart motorjack, blauwe spijkerbroek, motorcrossbril met donkere glazen en een donkere motorhelm. De helm was een zogenaamde fighter- of crosshelm (bij het kingedeelte een opvallende punt naar voren).

Passagier: man, 18 25 jaar, 1.80 1.90 meter en een normaal postuur. Hij droeg een zwart jack, vermoedelijk een blauwe spijkerbroek, zwart lederen handschoenen met op de knokkels bescherming. Hij droeg een zwarte integraalhelm met een donker vizier.

De verdachten reden op een cross- dan wel off-the-roadmotor, vermoedelijk een oud model Honda. De tank en spatborden waren rood. De motor was wel voorzien van een kentekenplaat, maar die was omhoog gebogen en daardoor onleesbaar.

Aan getuigen die de beroving hebben gezien of die menen de verdachten te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Alcohol

IJSSELSTEIN Een automobilist werd in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 juli aangehouden omdat hij te veel alcohol ophad.

Rond 02.15 uur zagen agenten een automobilist over de Utrechtseweg rijden. Kennelijk zag de automobilist hen ook, aanvankelijk verhoogde hij zijn snelheid, maar toen dat niet hielp, deed hij zijn autoverlichting uit. Ook dat mocht niet baten: op de Uranus werd de auto aan de kant gezet. De automobilist, een 45-jarige man uit IJsselstein, bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 590 ug/l, terwijl het wettelijke maximum van 220 ug/l is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Cosmetica

IJSSELSTEIN Op dinsdag 8 juli werden twee meisjes voor winkeldiefstal aangehouden.

Rond 11.00 uur zag een medewerker van een winkel aan het Basiliekpad dat twee meisjes boodschappen deden in de winkel. Daarbij viel het op dat zij meerdere cosmeticaproducten in hun tas deden. Zij rekenden enkele boodschappen bij de kassa af, maar niet die in de tas zaten. Het tweetal, meisjes van 16 en 17 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, werd door een medewerker aangehouden en even later aan de politie overgedragen. Het tweetal bleek voor ruim 35 euro aan cosmeticaproducten te hebben gestolen.

Het tweetal is naar het politiebureau overgebracht en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietser gewond

LOPIK Op dinsdag 8 juli raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding.

Rond 17.35 uur reed een 18-jarige bromfietser uit Polsbroek over de Damweg. Voor hem reed een 66-jarige man uit Polsbroek met een auto met aanhangwagen. De automobilist moest afremmen voor tegemoetkomend verkeer. De bromfietser zag dit te laat, botste tegen de aanhangwagen en kwam ten val. Daarbij raakte hij kort buiten bewustzijn. Hij werd met rugletsel per ambulance naar het Groene Hartziekenhuis in Gouda gebracht.

Graffiti

HOUTEN Twee jongens werden op dinsdagavond 8 juli aangehouden voor het spuiten van graffiti.

Rond 21.35 uur zagen agenten op Het Spoor twee jongens weglopen bij de fietsenstalling. Het viel de agenten op dat de twee bij het zien van de agenten sneller gingen lopen. De agenten spraken het tweetal aan. Daarbij bleek dat de twee net met verfspuitbussen graffiti op de brug over het spoor hadden gespoten. De jongens, 15 en 16 jaar oud en afkomstig uit Houten, werden aangehouden. Eén van hen had de spuitbussen nog in zijn rugzak zitten. De agenten zagen dat er inderdaad een verse tekening op de brug was gespoten. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.